Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OPAKI VIRUS ODNOSI ŽIVOTE Otac ambasadora SAD u Srbiji preminuo od posljedica korone (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Otac ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Entonija Godfrija, preminuo je od posljedica korona virusa.

Ambasador je tu vijest objavio na svom Tviter nalogu.

– Još jedna žrtva ovog užasnog virusa je moj otac koji je juče preminuo od posljedica Covid-19. Imao je dug život pun radosti i uspjeha, što ne umanjuje tugu koju osjećamo nakon njegovog odlaska – napisao je Godfri.

Uz tu, tužnu poruku, dodao je i onu koja ohrabruje, i svima poručio da se čuvaju.

– Čuvajte se, pobijedićemo ovo zajedno. Hvala vam svima na vašim molitvama i riječima utjehe – naveo je on.

Korona virus pogodio je čitav svijet, uključujući i SAD, gdje broj zaraženih neprekidno raste, a tamošnje bolnice suočavaju se sa ozbiljnim problemima u radu. Zaključno sa jučerašnjim danom, broj potvrđenih slučajeva dostigao je 370.000, što je jednako broju oboljelih u tri sljedeće najzarženije zemlje u svijetu – Španiji, Italilji i Nemačkoj.

Broj smrtnih slučajeva prešao je 10.000 što je, prema zvaničnim podacima vladinog odjeljenja za veterane, više stradalih nego u direktim borbama u šest od ukupno 13 ratova vođenih u istoriji te zemlje.

Najteže stanje je u državi Njujork, gdje je skoro trećina od ukupnog broja zaraženih, i samom gradu Njujorku zbog čega su prepuni bolnički kreveti pa nadležni apeluju i da se vojni brod Komfort, ukotvljen na obalama Menhetna, pretvori u mjesto za zbrinjavanje zaraženih korona virusom iako je planirano da to bude jedina bolnica u kojima će se liječiti oni čije bolesti nisu vezane za epidemiju, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO