Digitalna Srpska

Opcija za duže trajanje baterije: Evo koja će usluga uskoro biti dostupna na vašim uređajima

Postoji mnoštvo načina da vaš računar bolje čuva bateriju, od postavljanja agresivnijeg tajmera za "Sleep" režim do petljanja sa napajanjem. Sada, Majkrosoft radi na nešto direktnijem načinu.

Posao kancelarija
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

U najnovijoj verziji “Windows 11 Insider 26002”, dodat je režim “Energy Saver” u sekciju gdje se podešava napajanje. Ovaj novi alat žrtvuje neke performanse da bi smanjio potrošnju energije, i iznenađujuće, nije predviđen samo za laptop računare.

Opcija je dostupna kada odaberete “Settings->Power”, a možete je naći i u brzim podešavanjima (Win dugme+A), kako za laptop, tako i za desktop.

Neposredna korist je očigledna za laptopove, ali je lijepo vidjeti da ni desktop računari nisu izostavljeni ovaj put.

Pročitajte još

Ova opcija se može podesiti tako da se automatski primjenjuje kada se baterija vašeg laptopa isprazni do određenog procenta, ali imajte na umu da je ova funkcija odvojena od “Efficiency” režima, koji se postavlja za svaku aplikaciju.

Za sada nije sigurno da će stići kod svih “Windows 11” korisnika, već je rezervisano samo za “Insider” program. Međutim, s obzirom na to da je opcija veoma korisna, ne bi bilo čudno da je “Windows” primjeni, prenosi PC Press.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije