Hronika

Opljačkao kladionicu u kojoj se kladio: Brzom reakcijom policije rasvijetljeno razbojništvo u Ribniku

Brzom reakcijom policije iz Ribnika isti dan je rasvijetljeno razbojništvo nad radnicom kladionice, te je uhapšen osumnjičeni Đ.Đ. (50) iz tog grada, rekli su u Policijskoj upravi Mrkonjić Grad.

Opljačkao kladionicu u kojoj se kladio: Brzom reakcijom policije rasvijetljeno razbojništvo u Ribniku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz policije je potvrđeno da je osumnjičeni ukrao oko 3.000 KM, ali se nije dugo zadržao na slobodi.

Prema nezvaničnim informacijama, značajnu ulogu u hapšenju razbojnika imali su građani koji su vidjeli samu pljačku i osumnjičenog

Portparol pomenute Uprave, Božana Vulin rekla je da je policiji u Ribniku u ponedjeljak oko 22.55, prijavljeno je da je maskirana nepoznata osoba opljačkala radnicu kladionice.

Kada je radnica izašla iz kladionice njoj je prišao tada nepoznati muškarac i odgurnuo je rukama.

Pročitajte još

Radnici je tada iz ruku ispala metalna kasa sa dnevnim pazarom.

– U metalnoj kasi se nalazilo 2.657 KM i 225 evra. Razbojnik je uzeo kasu sa novcem, nakon čega je pobjegao. Odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo policijski službenici Policijske stanice Ribnik izašli su na lice mjesta i brzom reakcijom uhapsili osumnjičenog – pojasnili su u PU Mrkonjić Grad.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nad osumnjičenm obavi kriminalistička obrada, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „Razbojništvo“.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da osumnjičeni nije odranije poznat policiji po krivičnim djelima.

– Radi se o čovjeku koji živi u Ribniku, a koji je i posjećivao kladinicu koju je sada opljačkao. Prilikom pljačke on nije imao oružje, niti se obraćao radnici – poručio je naš sagovornik.

Građani pomogli policiji

U trenutku pljačke radnice kladionice na ulici je bilo više građana koji su to primijetili i odmah obavijestili policiju. – Pirlikom potrage za razbojnicima policiji su mnogo pomogle izjave građane, koji su im objasnili kako je izgledao razbojnik i gdje je pobjegao – kaže naš sagovornik. Policijska uprava Mrkonjić Grad zahvalila se svim građanima koji su korisnim informacijama pomogli da se navedeno krivično djelo rasvijetli u što kraćem roku.

Prihvati notifikacije