Biznis

Organizovana vakcinacija zaposlenih u Novoj banci (FOTO)

U organizaciji Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i uz podršku Ministarstva finansija Republike Srpske danas je u prostorijama Nove banke u Banjaluci organizovana vakcinacija zaposlenih.

Organizovana vakcinacija zaposlenih u Novoj banci (FOTO)
FOTO: NOVA BANKA

Proces vakcinacije, vakcinom Sinopharm, proveo je Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske, koji je zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije zadužen za organizovanje vakcinacije radnika u privrednim subjektima.

Vakcinaciji su prisustvovali ministar finansija Republike Srpske, Zora Vidović, koja je pružila podršku ispred Vlade Republike Srpske, i Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke.

Vakcinacija zaposlenih je bila povod da se ukaže na značaj podizanja svijesti građana o važnosti vakcinacije kao procesa sticanja kolektivnog imuniteta i zaštiti zdravlja, kako zaposlenih, njihovih porodica tako i klijenata, posebno uzimajući u obzir činjenicu da su radnici Banke svakodnevno, čak i u periodu pandemije, u direktnom kontaktu s velikim brojem klijenata.

Ministar finansija Zora Vidović ukazala je na značaj procesa vakcinacije što većeg broja građana, pogotovo ljudi koji rade u banci i u stalnom su kontaktu s građanima, na čemu je iskazala zahvalnost Novoj banci na organizaciji današnje vakcinacije.

– Naš cilj u Vladi je da se svi stanovnici do kraja avgusta vakcinišu s obzirom da imamo dovoljan broj vakcina, jer su prognoze stručnjaka i ljekara da u septembru ili oktobru dolazi novi virus zbog čega treba spremno dočekati taj period – rekla je Zora Vidović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je u Novoj banci domaći kapital, što ima najveću aktivu zbog čega je Vlada Republike Srpske zainteresovana da ona uspješno funkcioniše, a na šta upućuju vrlo dobri parametri i ostvarena dobit.

Predsjednik Uprave Nove banke, Siniša Adžić, rekao je novinarima da je Vlada najvažniji partner Banke i da će nastaviti da rade na unapređenju tih, ali i odnosa sa svim ostalim klijentima u narednom periodu.

– Ispitujući zadovoljstvo zaposlenih uočili smo da je jedan od najvažnijih zahtjeva koji smo dobili da se omogući vakcinacija, iako je više od 10 odsto zaposlenih proces imunizacije završilo u Srbiji, a danas smo ponosni što smo zajedno s Vladom u mogućnosti da im to priuštimo kod nas – rekao je Adžić.

– Broj vakcinisanih danas će se utrostručiti, ali broj od 30 odsto svakako nije krajnji cilj. Posebno mi je drago da su se neki od naših klijenata pridružili vakcinaciji – dodao je Adžić.

Ovom prilikom, osim radnika Nove banke, vakcinisani su i zaposleni kompanija Deloitte, TeleGroup i Žitopeka.

A.E.

Prihvati notifikacije