Politika

"OSTATI DOSLJEDAN SVOJIM PRINCIPIMA" Izlazak NDP iz Saveza za pobjedu izazvao LAVINU KOMENTARA

Ubrzo nakon što je predsjednik NDP Dragan Čavić objavio da njegova stranka više neće biti članica Saveza za pobjedu stigle su reakcije drugih političara.

"OSTATI DOSLJEDAN SVOJIM PRINCIPIMA" Izlazak NDP iz Saveza za pobjedu izazvao LAVINU KOMENTARA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Čavić je na konferenciji za medije nakon sjednice stranačkog Predsjedništva istakao da “osam godina pripadnosti SzP nije dovelo do poboljšanja njihovih rezultata.” Pored toga istakao je da je imao kontakte sa Miloradom Dodikom o formiranju skupštinske većine. To je pokrenulo lavinu komentara, a brzo se oglasio lider PDP-a Branislav Borenović.

Ostati dosljedan svojim principima, stavovima, načelima… Ne odustajati od borbe i nastaviti raditi za pravedniju,normalniju i bolju Republiku Srpsku – napisao je Borenović na Tviteru uz hešteg neprocjenjivo.

Mišljenje Čavića očigledno ne dijeli njegova stranačka kolegica Mirna Savić-Banjac, koja je najavila izlazak iz NDP-a.

U slučaju da NDP postane dio vlasti, više neću biti član te stranke. Zaista sam nastojala ostati dosljedna, ne napuštati…

Posted by Mirna Savić-Banjac on Wednesday, November 7, 2018

– U slučaju da NDP postane dio vlasti, više neću biti član te stranke. Zaista sam nastojala ostati dosljedna, ne napuštati NDP, ali ovo je vanredna situacija. Možda imam tu slobodu, jer ne težim avionima i kamionima. Možda samo nisam dovoljno ambiciozna i nisam “materijal” za ozbiljnog političara koji grabi i grabi, zaboravlja juče rečeno, ali neka se moja politička karijera završi ako je to jedini put. Kažu mi, pa to je politika. Kompromisi. Pa nisam u Holandiji da pravim kompromis oko zakonskog rješenja o sjemenima tulipana. Ovde se radi o raseljavanju, pljački, korupciji, poremećenom sistemu, nemoći, pa i ubistvima. Ostajem pri svojim stavovima, daću sve od sebe da ostanem u politici na način koji smatram ispravnim, a ako to ne bude moguće, jer ćemo svi biti jedna velika masa istomišljenika, mahnuću svima i nastaviti sa svojim životom – napisala je ona na Fejsbuku.

Reagovao je i poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo.

– Sa režimom se ne pregovara, sa režimom se zajedno ruši opozicija više od godinu dana, a onda se poslije izbora kaže da je opozicija opet izgubila i preleti u režim. Reče i uradi Dragan Čavić, najveći politički i moralni ološ u istoriji Republike Srpske – kazao je Šukalo za Vijesti.ba.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije