Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OSTAVILA NEIZBRISIV TRAG U SRPSKOJ KINEMATOGRAFIJI Partner je pucao u nju, a pukom srećom ostala živa!

Zabava
Autor:

Foto: screenshot Facebook

Ime Milje Vujanović Regulus mnogima će vratiti žalosnu sliku devedesetih, kad su se po televizijama razvlačile raznorazne proročice, Kleopatre, magovi, huškači, prevaranti… I Milja Vujanović, astrološkinja koja se “udala” za zvijezdu Regulus.

Međutim, malo ko zna da je Milja Vujanović 1967. godine bila mis Srbije, a nakon glavne uloge u filmu “Rani radovi” Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medvjeda, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru.

Milja Vujanović je završila dva fakulteta – Dramsku akademiju i žurnalistiku, a uloge je ostvarila u filmovima “Sneg na usnama”, “Majka, sin, unuk, unuka”, “Rani radovi”, “Bube u glavi”, “Bablje ljeto”, “Neretva”, Most”, “Nokaut”.

Po Vikipediji, Milja je “poslije Eve Ras, bila druga glumica koja se svlačila u filmovima”, a dala je izjavu “da bolje izgleda bez odjeće, nego kad je obučena”.

Ipak joj je u nekom momentu dosadilo da igra uloge golišavih ljepotica, pa se povukla i potpuno posvetila astrologiji. Stekla je diplome svjetski priznatih astroloških škola i postala “stručnjak za zvjezdanu magiju”.

– Odluku da napustim film donijela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam prije trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala vjerna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas – objasnila je svojevremeno.

Milja se odrekla glumačke karijere, ali ne i javnog života, pa je tako pisala za medije, objavljivala knjige, pojavljivala se u emisijama, a tokom devedesetih je imala i svoju kontroverznu emisiju u kojoj je (blago rečeno) nacionalističke stavove plasirala s astrološkim objašnjenjima.

Zvijezde joj, ipak, nisu nagovijestile tragediju koju će doživjeti – u maju, 2000. godine, njen ljubavnik Obrad Zejak pucao je u nju, a onda se prijavio za pokušaj ubistva. Milja se izvukla iz kome, ali je tragedija na njoj ostavila traga.

(Puls online)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO