Svijet

Osuđen na doživotni zatvor: Dječak (13) iz Virdžinije ubio majku i sestru (15)

Tinejdžer iz Zapadne Virdžinije osuđen je na dvije 40- godišnje kazne zatvora zbog ubistva majke i sestre, nakon što je sudija odbio njegove molbe za blažu kaznu.

pritvor
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Konor Krou, 16, izjasnio se krivim po dvije tačke za ubistvo prošlog novembra nakon što se odrekao prava da mu se sudi na sudu za maloljetnike ili pred porotom.

Kada je u septembru 2020. ubio svoju majku Melisu Roulend (39) i svoju 15-godišnju sestru Medison, imao je samo 13 godina. Njegovi advokati tražili su kraću kaznu na osnovu njegovih godina, ali mu je sudija Džejson Komo dao maksimalnu kaznu, prenose američki mediji.

Pročitajte još

– Želim da vas podsjetim da je vaša sestra imala 15 godina kada ste je ubili. Bila je mlađa nego što si ti sada, a prema njoj nisi imao nikakvog obzira, već si je osudio na smrt. Tvoja sestra bi završila srednju školu prije nedjelju ili dvije. Nikada neće dobiti priliku da ode na koledž. Ona nikada neće doći do oltara sa svojim ocem, udati se ili imati sopstvenu djecu. Oduzeo si joj to. Nisi joj dao priliku da napravi nešto od sebe, ali tražiš od mene da to uradim za tebe – rekao mu je sudija.

Nakon što je ubio svoju majku i sestru, on je istrčao iz kuće i za to okrivio stranca. Tužilac Stiven Dragišić rekao je da su na njemu pronađeni ostaci vatrenog oružja i da nema dokaza da je neko silom ušao u kuću ili pobjegao iz kuće.

– Činjenica ostaje, znao je da je ono što radi pogrešno. Razmislio je o tome unaprijed i znao je da nije u redu. Predomislio se, ali je to ipak uradio. A onda se sjetio odbrane. Olakšavajuće okolnosti su minimalne u poređenju sa onim što se dogodilo u njegovom stanju svijesti – rekao je Dragišić na sudu.

On bi mogao da ima pravo na uslovni otpust nakon 15 godina. U maloljetničkom pravosuđu će ostati do 18. godine, kada će biti prebačen u ustanovu za odrasle, piše Indeks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije