Hronika

OSUMNJIČENI ZA PRANJE NOVCA Mladići zamijenili čak 580.000 švedskih kruna u mjenjačnici

Dvije mlađe osobe uhapšene su juče na području opštine Stari Grad Sarajevo zbog sumnje da su prale novac, saopšteno je iz Uprave policije MUP KS.

OSUMNJIČENI ZA PRANJE NOVCA Mladići zamijenili čak 580.000 švedskih kruna u mjenjačnici
FOTO: PROFIMEDIA

Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Sektora kriminalističke policije uhapsili su S. O. (25) i M. S. (28), rođene u Sarajevu gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 272. KZ F BiH (Pranje novca)  stoji u saopštenju MUP.Oni su u mjenjačnici, na području opštine Stari Grad Sarajevo, zamijeniti 580 hiljada švedskih kruna, što je oko 107.000 konvertibilnih maraka.

Radnik mjenjačnice je, kako je saopšteno iz Uprave policije MUP-a KS, putem banke izvršio zamjenu traženog iznosa, te im predao novac u konvertibilnim markama, a da o tom novcu nisu imali dokaze o porijeku.

Osobe su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo.

– Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim, dok je od radnika mjenjačnice uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je takođe počinio krivično iz člana 272.KZ F BiH – saopšteno je iz MUP KS.

(Klix)