Hronika

Otac i sin ZAJEDNO ŠVERCOVALI DROGU: U pretresu oduzeti i skupocjeni automobili

Pripadnici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo u saradnji i pod nadzorom Tužilaštvom BiH  uhapsili su jutros dvije osobe na području Kantona Sarajevo koje se sumnjiče da su veće količine opojnih droga distribuisali na ilegalnom narko-tržištu u BiH.

Otac i sin ZAJEDNO ŠVERCOVALI DROGU: U pretresu oduzeti i skupocjeni automobili
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako je saopšteno iz sarajevske policije uhapšeni F. E. rođen 1971. i H.E. rođen 1997. nastanjeni su u Sarajevu.

Uhapšeni su otac i sin Faruk i Haris Elezović. Faruk Elezović poznat je od ranije policijskih agencijama. Više puta je hapšen zbog šverca narkoticima i sudilo mu se u predmetu “Trio”.

Pročitajte još

U jutrošnjoj akciji je pronađeno je i privremeno oduzeto: cca 2 kg bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin sulfat Speed”, vakumska mašina za pakovanje, digitalna vaga za precizno mjerenje, sredstva i materijal za proizvodnju navedene vrste droge, tri mobilna telefona, dvije bankovne kartice, izvodi i transakcijske uplate različitih banaka, više USB stikova i ultra paketa mobilnih operatera sa SIM karticama, kao i drugi predmeti i tragovi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela, piše Avaz.

Pored navedenog, oduzeta su i dva motorna vozila veće materijalne vrijednosti za koja se sumnja da su imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnih djela.

Prihvati notifikacije