Hronika

UHAPŠENE 4 OSOBE Spid, marihuana i ekstazi na ulicama Sarajeva

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo tokom jučerašnjeg dana uhapsili su četiri muškarca zbog droge.

policija federacije bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tako su juče u 19.30 u ulici Radićeva, opština Centar Sarajevo, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga izvršili pretres E.R. (31) iz Sarajeva te kod njega pronašli paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koje 31-godišnjak koristi na području opštine Stari Grad Sarajevo, gdje je pronađeno i oduzeto:

Drobilica i vage

– 50 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

Pročitajte još

– 50 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid,

– jedna metalna drobilica i

– dvije digitalne vage.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i predat u Prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP Kantona Sarajevo.

Pripadnici Odjela za droge juče su u 11.35 u ulici Adema Buče, opština Novi Grad Sarajevo priveli F. Ž. (27) iz Sarajeva, kod kojeg je takođe pronađen paketić marihuane. On je nakon završene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija, piše Avaz.

Pripadnici PU Novo Grad Sarajevo u 10.30 u ulici Adema Buče, uhapsili su M. Dž. (29) zbog posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga. Kod njega je pronađen paketić marihuane. On je predat u prostorije za zadržavanje MUP Kantona Sarajevo.

Diler iz Goražda

Pripadnici Jedinice interventne policije juče su u 16 sati u ulici Mula Mustafe Bašeskije, opština Stari Grad Sarajevo, priveli S.H. (28) iz Goražda, zbog posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu spid i devet tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi. On je takođe predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP Kantona Sarajevo.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije