Hronika

"OVAJ NAROD NIKADA NIJE TRPIO ZULUM" Petrovčani pronašli migrante nakon krađe auta

Mirko Kecman iz Bosanskog Petrovca prijavio je u subotu da su mu nepoznati lopovi ispred porodične kuće ukrali automobil “škoda oktavija”.

"OVAJ NAROD NIKADA NIJE TRPIO ZULUM" Petrovčani pronašli migrante nakon krađe auta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pljačka je rasvijetljena jutros, ali ne zahvaljujući policiji, već isključivo porodici Kecman i njihovim prijateljima koji su zajedničkim snagama uspjeli locirati lopove i uhvatiti ih u ukradenom automobilu.

Porodična kuća se nalazi na izlazu iz Petrovca i nikada nismo imali bilo kakvih problema. Tako sam svoje auto uvijek ostavljao ispred kuće, često nije ni bilo zaključano, a kako smo ga vozili supruga, sin i ja, ključ se nalazio često i u automobilu – prisjetio se Kecman, koga u Petrovcu, ali i šire, mnogi poznaju kao uzornog domaćina pod nadimkom Mito i ujedno kao višestrukog Balkanskog prvaka u kosidbi.

Ništa nije slutilo na zlo, dok se Mito nije probudio u subotu oko 3.30 časova ujutro kako bi otišao u obavljanje radnih zadataka.

– Čuo sam i tokom noći lavež pasa, ali kako smo na kraju Petrovca, a šuma u blizini, pomislio sam da laju na divljač, ni na kraj pameti mi nije bilo da neko baš u tim trenucima krade moj auto. Uglavnom, vratio sam se u krevet i ustao oko 3.30 – ispričao je Mito.

Ubrzo će uslijediti šok, jer na uobičajenom mjestu “škode” nije bilo. Mito je probudio sina kako bi provjerio da automobil slučajno nije pakriran na nekom drugom mjestu, a kada je utvrdio da sin nema veze sa “nestankom” vozila, sve je bilo jasno – “škoda” je ukradena.

U rekordnom vremenu, Kecman je slučaj prijavio policiji, od koje je dobio informaciju da su tokom noći migranti provalili u jedan objekat u mjestu Smoljana kod Bosanskog Petrovca, te kako postoji osnovana sumnja da su možda migranti ukrali i Kecmanovu “škodu”.

Potraga obustavljena,auto koji je bio ukraden od strane migranata,pronađen na lokaciji Velika Kladusa!Hvala svima koji…

Posted by Zorica Kecman on Monday, May 11, 2020

Umjesto da ih uhapse, policija je grupu migranata odlučila sprovesti izvan grada, ne sluteći da će ista grupa ubrzo počiniti novo krivično djelo.

– Policija ih je sprovela do izlaza iz Petrovca, a zatim se patrola vratila nazad, dok je grupa od oko pet-šest migranata normalno nastavila prema Bihaću, prolazeći pored moje kuće. Sve se tada poklopilo. I onaj lavež pasa za koji sam mislio da je zbog divljači, ali i sumnja da iza krađe stoje upravo migranti koji posljednjih mjeseci čine mnogobrojna krivična djela na ovom prostoru – ispričao je Mito.

Nije se domaćin previše obazirao na policijsku istragu, znajući koliko ona može trajati, već je odlučio da zajedno sa porodicom slučaj uzme u svoje ruke.

Mitina supruga je tako na društvenim mrežama ubrzo “zakačila” obavijest o krađi sa fotografijom automobila.

– Kako je bio vikend nismo se previše nadali nekim informacijama, ali se javio čovjek iz Velike Kladuše i rekao nam da je auto koji odgovara opisu sa objave na Fejsbuku, parkiran ispred firme “Agrokomerc” u ovom gradu. Sin i njegov prijatelj Goran Kerkez odmah su sjeli u auto i odvezli se prema Velikoj Kladuši. Međutim, kada su došli na parking, auta nije bilo – prisjetio se Kecman dodavši kako je ubrzo alarmirao prijatelja i lovca iz Velike Kladuše da mu pomogne.

Zamršeno klupko raspetljalo se jutros.

– Sin i njegov prijatelj su se vozili, a onda su na putu primjetili našu “škodu”. Dodali su gas i presreli auto. Iz njega su izvukli migranta, a što se jasno može vidjeti na slici koju su odmah fotografisali – dodao je Mile.

Vlasnik je naveo da je na njegovom automobilu pričinjena velika materijalna šteta, te da ne zna da li će je moći sanirati.

– Na sreću pronašao sam automobil, ali sa ovim problemi neće prestati, jer grupe migranata već mjesecima prave probleme mještanima. Provaljuju u kuće, otimaju hranu, ali ovaj narod nije trpio ničiji zulum pa tako neće ni njihov. Ako se problemi budu nastavili, organizovaćemo se sami kako bi odbranili svoju imovinu – zaključio je Kecman.

Prihvati notifikacije