Društvo

„OVO JE VELIKI USPJEH“ Lončar poručuje da prve doze "Fajzerove" vakcine stižu u ponedjeljak ili utorak

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je danas da prve doze "Fajzerove" vakcine protiv virusa korona stižu u Srbiju u ponedjeljak ili utorak, 21. ili 22. decembra, te da će u prvoj tranši stići nešto manje od 5.000 doza, a prvo će ih primiti korisnici staračkih domova.

„OVO JE VELIKI USPJEH“ Lončar poručuje da prve doze "Fajzerove" vakcine stižu u ponedjeljak ili utorak
FOTO: SERGEI ILNITSKY/EPA

Lončar je rekao da je uvozna dozvola za vakcine kompanija “Fajzer” i “Biontek” izdata juče u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva Srbije i dodao da prve doze stižu onako kako je obećano do kraja godine.

– To je ozbiljan uspjeh ako se zna da samo nekoliko zemalja u Evropi i svijetu može da se pohvali da će u tom periodu imati vakcine – rekao je Lončar novinarima u Novom Sadu.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On se nada da će dozvolu dobiti i drugi proizvođači, te da će građani Srbije imati mogućnost da izaberu vakcinu, prenijeli su beogradski mediji.

Lončar je napomenuo da će vakcinacija biti besplatna.

– Srbija je među prvima dobila vakcine jer je bila jedna od pet prvih zemalja na svijetu koja je potpisala ugovor sa `Fajzerom` – rekao je Lončar.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije dala je saglasnost za uvoz “Fajzerove” i “Biontekove” vakcine protiv virusa korona.