Politika

"Ovo smatram odlikovanjem za dosljednost" Oglasio se Stevandić nakon što su mu uvedene sankcije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je večeras da će Srpska nadživjeti sve sankcije.

nenad stevandic predsjednik narodne skupstine rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naše je da se borimo da Republika Srpska bude jača i da nema ona štetu jer ćemo mi sami sve da izdržimo”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci komentarišući sankcije koje je danas Amerika za četiri zvaničnika iz Srpske, među kojima je i on.

Stevandić je istakao da su američke sankcije nešto što postoji duže vremena kao najava i da su oni to postavili kao prijetnju smatrajući da će time postići političku ucjenu.

On je istakao da Srpska drži glavu uzdignutu, nikako sagnutu.

Stevandić je napomenuo da ove sankcije shvata kao odlikovanje za njegovu dosljednost, čestitost i nepokolebljivost u čuvanju interesa Republike Srpske i kao odgovor onima koji su pokušavali da ucjenjuju i mijenjaju politiku Srpske koja je sazdana na interesima naroda.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD uvela je danas sankcije za četiri zvaničnika iz Republike Srpske zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejtsonskih akcija.

Pročitajte još

Sankcije su uvedene srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću.

Iz Ambasade SAD su navelu da su oni “direktno odgovorni za podsticanje donošenja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojim se odluke Ustavnog suda BiH proglašavaju neprimjenjivim u Republici Srpskoj, čime se opstruiše i ugrožava provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije