Banjaluka

"Ovo su najveća ulaganja u ovo naselje do sada" U Motikama investicije vrijedne više od 3 miliona KM

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa mještanima Motika, sa kojima je razgovarao o investicijama vrijednim tri miliona KM koje podrazumijevaju izgradnju glavne saobraćajnice, mosta i dječijeg igrališta u tom naselju.

ulica Kralja Aleksandra l Karadjordjevica Motike
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Stanivuković ističe da je ključno da sa mještanima ovog naselja porazgovaraju o dinamici u narednom periodu, ali svakako i o određenim problemima koji se prirodno javljaju u svakom procesu gradnje.

Pročitajte još

– Izazov koji je sada pred nama jeste kako da riješimo pitanje saobraćaja, odnosno putne komunikacije kada počnu radovi na izgradnji mosta u ovom naselju. To u prevodu znači da će putna komunikacija biti otežana. Mi smo razmotrili tri opcije. Jedna je izgradnja privremenog mosta, gdje bi radovi iznosili oko stotinu hiljada KM, što nije mali iznos. Druga opcija jeste dobijanje mosta od Oružanih snaga BiH, za šta još nemamo saglasnost, ali to bi nam mnogo značilo. Treći način je zaobilaznica, koja ima svojih izazova, te bi zaobilazne puteve dodatno opteretila i naštetila im, što bi uništilo postojeću infrastrukturu – poručio je Stanivuković.

Naglasio je kako su čuli mišljenja mještana, te su dogovorili novi sastanak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije