Banjaluka

"Oživljavanje" Doma omladine: Grad podržao četiri projekta za mlade

Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport podržalo je četiri projekta koja su kompatibilna sa idejom i konceptom revitalizacije rada Doma omladine.

"Oživljavanje" Doma omladine: Grad podržao četiri projekta za mlade
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Radi se o projektima koja su bila prijavljena na Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade i udruženja građana. Jedan od osnovnih uslova i kriterijuma za bodovanje prijavljenih projekata, podrazumjevao je realizaciju aktivnosti koje će se u kontinuitetu sprovoditi od strane podržanih organizacija u toku čitave godine ili na duži vremenski period u Domu omladine.

Pročitajte još

Odlukom gradonačelnika o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade i udruženja građana putem Javnog poziva u Domu omladine, iz Budžeta Grada Banjaluka u 2021. godini podržano je sufinansiranje četiri projekta u ukupnom iznosu od 42.000 KM. Sa izabranim omladinskim organizacijama, organizacijama za mlade i udruženjima građana, koji će realizovati predložene projekte biće zaključeni ugovori.

Podsjećamo, ove godine po prvi put – raspisan je i javni poziv za sufinansiranjnje projekata čija će realizacija biti u Domu omladine kako bi taj prostor „oživio“ i mladima ponudio raznovrsne sadržaje.

Projekti za Dom omladine, odnosili su se na sljedeće oblasti: zapošljavanje mladih; stambena politika za mlade; obrazovanje, kultura i fizička kultura; zdravlje i socijalna politika za mlade; informisanje mladih; ravnopravnost polova; korištenje slobodnog vremena i participacija u društvu; zaštita životne sredine i mladi i osobe sa invaliditetom u Banjaluci. Sufinansiranje je bilo moguće ostvariti u iznosu do 15.000 KM po projektu.

Prihvati notifikacije