Sudbine

PACIJENT PREŽIVIO HOROR Došao kod zubara, jedva ostao živ, ovako nešto nije ni slutio

Odlazak kod zubara mnogima je sam po sebi noćna mora, a ono što se desilo jednom Turčinu je prije u kategoriji strave i užasa.

stomatolog zubar stomatologija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Čovjek je otišao da brzinski riješi problem pa završio na operaciji koju je platio a tek onda su počele njegove muke.

Čovjek je izdržao komplikovanu proceduru i platio naknadu od 30 evra, a zatim je uslijedio šok.

Hakan Jildirim (42) iz Istanbula imao je problem sa zubom, pa je nazvao najbližu ordinaciju kako bi zakazao pregled. Nije ni slutio da će uskoro doživjeti najbolnije iskustvo u svom životu.

Pročitajte još

Trpio i ćutao

Sve je počelo pozivom i zakazivanjem pregleda, a Hakanu se javio Džemal Šenaslan koji se predstavio kao zubar i rekao čovjeku da dođe uveče u kliniku.

Pacijent je stigao u zakazano vrijeme, a dočekao ga je upravo Džemal. On se hvalio da je predavač na stomatološkom univerzitetu, a nakon pregleda potpuno je šokirao izjavom. Naime, rekao je Hakanu da mora da izvadi četiri prednja zuba, a kada je ovaj uzvratio da je čuo kako se “apscesirani zubi” ne vade, Džemal se naljutio, prenosi Telegraf.

– Da li me vi podučavate poslu? – upitao je pacijent

Ne dugo potom, Hakan je dobio anesteziju, kao i objašnjenje da će zubi biti zamijenjeni lijepom protezom. Čovjek je izdržao komplikovanu proceduru i platio naknadu od 30 evra, a zatim otišao u apoteku sa dobijenim receptom.

Tamo je posumnjao u stomatologa, jer je shvatio da recept nije pečatiran, pa samim tim ni validan. Sljedećeg dana, vratio se u ordinaciju, jer je trpio nesnosne bolove, a tamo ga je sačekao dugi zubar Ibrahim Levent.

Zubar je djelovao zbunjeno kada mu je čovjek ispričao svoju muku, a posebno “detalj” da ga je operisao Džemal Šenaslan.

– On je naš čistač, dolazi i sprema ordinaciju uveče – objasnio je.

Sve završilo na sudu

U sudskim dokumentima se navodi da je Hakan završio u Hitnoj pomoći, jer više nije mogao da trpi bolove, a lice mu je oteklo. Navodno, bolove je imao narednih mjesec dana.

– Šenaslan je potpuno kriv u ovom slučaju – rekao je sudu Hakanov advokat i dodao:

– Moj klijent je i psihički traumatizovan. Iz tog razloga, želimo da se od optuženog naplati 3.200 evra nematerijalne štete zajedno s kamatama.

Sud je nedavno osudio lažnog stomatologa na dvije i po godine zatvora i primorao ga da isplati odštetu za pretrpljenu traumu.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije