Hronika

PALI MAKRO, SEKRETARICA I VOZAČ Najmlađa djevojka koju su podvodili ima 18 godina

Djevojke zbog čijeg je podvođenja uhapšeno pet osoba bile su uzrasta od 18 do 43 godine, a sve su se prethodno bavile prostitucijom.

PALI MAKRO, SEKRETARICA I VOZAČ Najmlađa djevojka koju su podvodili ima 18 godina
FOTO: SCREENSHOOT, MUP SRBIJE/RINGIER KOMBO

Prema dobijenim informacijama, utvrđeno je da su na sajtu na kojem se oglašavalo više od 600 djevojaka iz Beograda, a koje su nudile svoje seksualne usluge, njihove fotografije uz koje su navodile koliko naplaćuju sat vremena odnosa sa “klijentima”.

Pročitajte još

– Sve žene uzrasta su od 18 do 43 godine i iz Srbije su. Makroi su do njih dolazili preko preporuke, jer su se sve i ranije prostituisale – navodi izvor upoznat sa istragom.

Makro, sekretarica, vozač

Kako pojašnjava sagovornik, osumnjičeni za podvođenje imali su razvijenu logistiku, te je svako od petoro uhapšenih imao svoju ulogu.

– U ovoj grupi jedna osoba je bila makro, imali su i sekretaricu i vozače koji su prevozili žene do klijenata i nazad – kaže sagovornik.

FOTO: MUP
FOTO: MUP

On dodaje i da se sekretarica po nalogu makroa javljala na telefon i preuzimala informacije i organizovala koja žena gdje ide.

– Vozači su djevojke odvozili, osumnjičeni su prethodno uplaćivali oglase na koje su se javljali klijenti – navodi izvor.

Među klijentima i stranci

Prema dobijenim informacijama klijenti su bili Srbi, ali i stranci.

Podsjetimo, kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su u srijedu pet članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i posredovanje u vršenju prostitucije.

Uhapšeni su R. M. (43), S. T. J. (43), S. D. (33), G. S. (51) i DJ. A. (25), svi iz Beograda.

Sumnja se da su oni, od januara do sredine juna ove godine, iznajmljivali stanove na teritoriji grada u kojima su boravile djevojke koje su vrbovali da se bave prostitucijom.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe terete se da su putem sredstava javnog informisanja organizovali oglašavanje prostitucije, kao i da su najmanje sedam djevojaka odvozili na adrese na kojima su se sastajale sa klijentima.

FOTO: MUP
FOTO: MUP

Novac stečen posredovanjem u vršenju prostitucije osumnjičeni su dijelili između sebe u zavisnosti od zadataka koje su imali u izvršenju krivičnog djela.

Kako se saznaje na sajtu na kojem su “reklamirali” djevojke za prostituciju bilo je više od 600 djevojaka iz Beograda, prenosi Blic.

FOTO: SCREENSHOT / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: SCREENSHOT / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Kako se može videti na ovom sajtu, na kojem profil može besplatno da napravi ko hoće i da postavi kakve god želi fotografije (pa i tuđe), cijene se kreću i po 1.500 evra za nekoliko sati ili dan sa prostitutkom.

Ćutali u Tužilaštvu, predložen pritvor

Prema informacijama koje posjedujemo, osumnjičena petorka sprovedena je na saslušanje kod Tužioca za organizovani kriminal u srijedu, međutim tamo su se svi branili ćutanjem. Kako se saznaje, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi zatvor.

Prihvati notifikacije