Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PAS BEBU UGRIZAO ZA GLAVU Pokrenuta istraga protiv oca, evo šta se događalo u KOBNIM TRENUCIMA

Svijet
Autor:

Foto: Shutterstock

Koprivničko-križevačka policija pokrenula je kriminalističku istragu nad 45-godišnjim B.K. ocem djeteta starog samo 39 dana, koje je u petak u poslijepodnevnim satima u mjestu Repaš za glavu ugrizla argentinska doga u njegovom vlasništvu.

Protiv njega će biti podignuta krivična prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda djetetovih prava.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, s trogodišnjom psom dosad navodno nije bilo nikakvih problema, a i B.K. i njegova nevjenčana supruga, majka njihovog novorođenog djeteta, koje nema braće i sestara, oboje su u trenutku napada psa bili u kući. Bebu su stavili na spavanje u sobu, dok je pas bio u drugoj prostoriji.

U jednom trenutku beba se navodno probudila i počela da plače, a pas se zaletio u njenu sobu, dotrčao do kolijevke i ugrizao je za glavu. S obzirom da pas dosad navodno nije pokazivao agresivnost, postoji mogućnost da je na neki način htio da pomogne bebi, ali je zbog njegove snažne i djetetove slabe fizičke konstitucije taj pokušaj doveo do tragedije. Ali, ovu i sve druge moguće teze o okolnostima napada tek treba da budu utvrđene. Kako saznaje Jutarnji, roditelji su u kobnom trenutku čuli vrisku i lavež te su se i sami zatrčali u sobu i zatekli teško povrijeđeno djetence. Odmah su zvali Hitnu pomoć, koja je dijete prvo odvezla u koprivničku bolnicu, odakle je prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Psa je, kako se saznaje, odvela veterinarska služba i smjestila ga u karantin na posmatranje.

Djevojčica je, prema najnovijim informacijama do kojih je list došao u subotu, i dalje životno ugrožena, stavljena je na respirator i sedirana je. Ona je u petak uveče hitno operisana, a kako se u subotu saznaje od upravnika bolnice Gorana Roića, za sada je stabilno, ali stanje je i dalje ozbiljno.

– Ima povrede moždanih struktura, krvarenje i višestruke prelome lobanje. Nalazi se na Jedinici intenzivne njege, na respiratoru je i sedirana – otkrio je doktor Roić.

U nedjelju bi trebalo da joj urade kontrolni CT, nakon kojeg bi doktori trebalo da imaju jasnije prognoze o njenom oporavku.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je na zagrebačkom Cvjetnom trgu dao potporu humanitarnoj akciji Dan narcisa, novinarima je rekao da ga je upravnik bolnice izvijestio o ozbiljnosti traume i samoj operaciji.

– Operacija je prošla dobro, a povrede su, nažalost, jako jako ozbiljne i po život opasne – rekao je.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO