Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PET DANA DO ISTEKA ROKA Mještani Dragočaja s nestrpljenjem čekaju puštanje mosta u saobraćaj

Banjaluka
Autor:

Foto: Srpskainfo

Radovi teku „predviđenom dinamikom“, rok će biti najvjerovatnije probijen.

Tako trenutno, 115. dana od svečanog otvaranja radova, stoje stvari oko izgradnje mosta u banjalučkom naselju Dragočaj.

Mještani su zadovoljni njegovim izgledom, širinom i time što će se na mostu napokon odvijati saobraćaj u oba smjera. Kao bonus će dobiti i pješačke staze sa obje strane mosta.

Međutim, kako je ostalo samo 5 dana od projektovanog roka, ne vjeruju da će u dogledno vrijeme ugostiti gradonačelnika Igora Radojičića.

Foto: Srpskainfo

Mnogo radnih dana je izgubljeno u proteklom periodu, o čemu je Srpskainfo redovno pisala. Radovi na mostu su sada ubrzani, ali izvođač radova očigledno neće moći da zadovolji očekivanja Odjeljenja za saobraćaj i puteve i Gradske uprave.

Još jedna stvar zanima mještane.

Foto: Srpskainfo

– Most će u odnosu na pristupne puteve biti viši bar za 30 centimetara, što se pravda smanjenjem rizika od izlivanja Dragočajke. Takođe, bilo bi dobro, a nadamo se su o tome mislili kada su krenuli u posao, da se proširi pristup mostu bar u dužini od 50-ak metara, od pravca zgrade Mjesne zajednice. Podrazumijeva se da je uz to obavezna i staza za pješake odnosno bicikliste – rekla je Nataša T. za Srpskainfo.

Sve to bi moglo da bude urađeno, ali pod uslovom da je projektovani rok 120 radnih dana, što bi produžilo radove sa 17 na 24 sedmice.

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Kako to nije slučaj, s obzirom na podatke koji se vide na gradilištu, mještani će se morati strpiti bar još neko vrijeme. Vrijediće.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO