Hronika

PIKASO PRIZNAO Serijski silovatelj policajcima rekao da je ženu Izbo jer ga je IZNERVIRALA

Dušan Murgaški Pikaso (60), koji je tri puta robijao zbog silovanja žena, uhapšen po četvrti put zbog sumnje da je pokušao da ubije radnicu KC Vojvodine. Kako Blic nezvanično saznaje, protiv Murgaškog, koji je na slobodi proveo svega dva mjeseca, podnijeta je krivična prijava za ubistvo u pokušaju, pošto je u liftu u jednoj od zgrada KC Vojvodine u nedjelju po podne nožem nasrnuo na radnicu.

PIKASO PRIZNAO Serijski silovatelj policajcima rekao da je ženu Izbo jer ga je IZNERVIRALA
Foto: RAS Srbija

Izvadio sam nož

Bio sam u Urgentnom centru na trežnjenju, a kad sam izašao iz bolnice, vidio sam ljude u uniformi. Mislio sam da će oni mene da jure, pa sam prvo uletio u zgradu, a potom i u lift. Htio sam da se sakrijem. U liftu je bila neka žena. Drsko mi je rekla: “Šta ćeš ti u ovom liftu, ovo je lift za radnike.” Jako me je iznervirala i izvadio sam nož – navodno je rekao Pikaso na saslušanju u policiji.

Kako saznajemo, Murgaški je u Urgentni centar dospio u nedjelju, kada ga je ekipa Hitne pomoći zatekla kako pijan leži na ulici.

– Doveli su ga na detoksikaciju i rehabilitaciju i poslije nekog vremena on je pušten kući. Međutim, umjesto da ode kući, on je uletio u zgradu koja je 50 metara udaljena od objekta iz kog je izašao – kaže izvor lista i dodaje da je tada uslijedio napad na servirku Marijanu Č.

Žena je vrištala

– Napao ju je nožem i povrijedio je. Ona je istrčala iz lifta sva krvava, vrištala je. Tada su zaposleni u ćošku lifta primijetili muškarca kako se krije. Primijetili su da u desnoj ruci drži nož i da mu je lice krvavo. Tražili su od njega da baci oružje i on je tada pokušao da im se suprotstavi, ali je brzo savladan. Tada je došla i policija – prepričava dramu sagovornik Kurira.

Inače, Dušan Murgaški je srpskoj javnosti poznat po tome što je čak tri puta robijao zbog silovanja žena, među kojima je i jedna maloljetnica (14).

– On je 30. novembra 2018. pušten na slobodu, pošto je odslužio 10 godina zatvora zbog silovanja sredovječne Novosađanke. To krivično djelo je počinio 2008. u stanu oštećene, i to svega mjesec dana nakon što je odslužio, takođe 10 godina, zbog silovanja učenice (14). Nesrećnu djevojčicu silovao je nepuna tri mjeseca nakon odsluženja višegodišnje kazne zatvora zbog silovanja spremačice u školi – podsjeća izvor.

Naša radnica ima višestruke povrede

Iz KC Vojvodine saopštili su da je njihova radnica povrijeđena na svom radnom mjestu u Klinici za medicinsku rehabilitaciju.

– Zadobila je višestruke povrede po tijelu. Posle hirurške obrade rana i konsultativnog pregleda psihijatra zbog psihičkih trauma koje je zadobila prilikom napada puštena je na kućno liječenje. KC Vojvodine je povrijeđenoj pružio svu stručnu medicinsku pomoć i podršku. Osuđujemo napade na zdravstvene radnike i saradnike – saopštili su iz Kliničkog centra.

(Blic)