Biznis

PLAN NJEMAČKOG AUTO GIGANTA Šest fabrika baterija za električna vozila u Evropi do 2030.

Njemački Folksvagen planira da obezbijedi ponudu ćelijskih baterija i širenje infrastrukture za punjenje električnih vozila u Evropi, u okviru pojačanih napora da pretekne Teslu i učini takozvanu e-mobilnost jeftinijom.

PLAN NJEMAČKOG AUTO GIGANTA Šest fabrika baterija za električna vozila u Evropi do 2030.
FOTO: FOCKE STRANGMANN/EPA

Drugi najveći svjetski proizvođač automobila, koji je u jeku snažnog zaokreta ka automobilima na baterije, saopštio je da planira da u Evropi pokrene do 2030. godine šest pogona za proizvodnju baterija na gorive ćelije, koje će graditi sam ili u saradnji s nekim partnerima, prenosi Rojters.

– E-mobilnost je za nas postala osnovna djelatnost. Sada sistematski integrišemo dodatne procese u lanac vrijednosti – izjavio je generalni direktor VW-a Herbert Dis.

Planirani pogoni će imati proizvodni kapacitet od 240 gigavat sati godišnje, dodao je i naglasio da kompanija želi da obezbijedi dugoročnu poziciju u trci za najbolju bateriju i najbolje korisničko iskustvo u eri mobilnosti s nultom emisijom.

Pročitajte još

Folkvagen grupa je takođe najavila ulazak u partnerstva sa naftnom kompanijom Britiš petroleum i vodećim evropskim kompanijama Enel i Iberdrola kako bi proširili mrežu stanica za punjenje električnih vozila.

Nedostatak infrastrukture i dalje vidi kao glavnu prepreku za masovno prihvatanje automobila na baterije.

– U prosjeku ćemo sniziti troškove baterijskih sistema na znatno ispod 100 evra po kilovat satu (119 dolara) – rekao je član uprave VW-a Tomas Šmal, napominjući da će to konačno učiniti e-mobilnost pristupačnom i dominantnom pogonskom tehnologijom.

Prema decembarskim podacima kompanije Benčmark Mineral Intelidžens, cijena ćelijskih baterija za električna vozila pala je u prosjeku na 110 dolara po kilovat-satu, prenosi Rojters.