Društvo

POBJEGLA OD KUĆE Direktorka gimnazije otkrila kako je Tamara reagovala kada je došla NA PRIJEMNI

Trinaestogodišnja djevojčica Tamara Blažić (13), čiji je nestanak prijavljen u subotu, a koja je pronađena u Ugrinovcima, iz Niša je išla na prijemni za Matematičku gimnaziju.

POBJEGLA OD KUĆE Direktorka gimnazije otkrila kako je Tamara reagovala kada je došla NA PRIJEMNI
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić je za RTS rekla da je djevojčica polagala prijemni i da je vjerovatno bez znanja roditelja napustila Niš i došla u Beograd.

Tetka djevojčice kaže za Niške vesti da Gimnazija u Beogradu (matematički smer) omogućava nadarenoj djeci da upišu srednju ako polože prijemni, bez obzira što nisu završili osmi razred.

Prema njenim riječima, djevojčica je viđena u Beogradu, usnimili su je na prijemnom. Kaže da je sa roditeljima, da je dobro i da joj ništa ne fali.

“Djevojčica odmah primjećena, na prijemni zakasnila”

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić je rekla da je djevojčica polagala prijemni i da je vjerovatno bez znanja roditelja napustila Niš i došla u Beograd.

Prema njenim riječima, djevojčica je odmah bila primjećena jer je zakasnila nekoliko minuta i došla je zadihana u zgradu, sa objašnjenjem da se nisu snašli u Beogradu, ali nije obavijestila nikog da je došla bez roditelja.

Pročitajte još

Inače, u školu ulaze samo djeca, a roditelji ostaju napolju. Djevojčici je omogućeno polaganje.

Nakog toga, kaže Katićeva, djevojčica nije otišla kući već je čekala preliminarnu listu, što takođe nije neuobičajeno.

Pošto se roditelji djevojčice nisu pojavili, zaposleni su je pitali da li je došla sa roditeljima, a ona je rekla da je došla sama.

Bila je uznemirena kao i ostala djeca koja čekaju rezultate – rekla je direktora.

Kada je izašla preliminarna lista, djevojčica je razgovarala sa zaposlenima u zgradi, ispričala nastavnicima da bi voljela da dođe u Beograd i da upiše Matematičku gimnaziju, nakon čega je otišla.

– Saradnica ju je ispratila misleći da je otišla u Niš – ispričala je direktorka.

Kako kaže, kasnije su je saradnici alarmirali da je nestanak djevojčice prijavljen i onda su provjerili fotografiju i podatke.

– Kada smo izvršili provjeru originalnih podataka, smatrala sam da je najlogičnije da zovem SUP Niš. Oni su shvatili da ih zovem iz ozbiljnog razloga – navela je Katićeva i dodala da je probala da im pomogne i rekonstruiše dan.

Ističe da im je to vjerovatno bio ključni trag.

– Mi smo svi bili vrlo uznemireni, to je razumno. Nadam se da je ona to traumatično iskustvo nekako uspjela da prevaziđe i da neće ostaviti posljedice. Želimo joj sve najbolje, da voli matematiku, ali da nikad ne ide bez nadzora svojih roditelja – poručila je direktorka.