Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„POČEĆEMO SA KRIVIČNIM PRIJAVAMA“ Glamočak tvrdi da Vlada manipuliše Teslićem i Rudom

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ne vrijedi pitati i moliti za odgovor. Oni svjesno ovo rade, ministarka svjesno radi sve to sa Rudom i Teslićem jer prema Izbornom zakonu RS, nema prava na izbore u izbornoj godini. Ne vrijedi ovdje moliti za odgovor, samo udaramo u zid jer je sve gluvo. Trebamo početi za krivičnim prijavama, što ćemo i uraditi.

Rekao je ovo narodni poslanik SDS, Nedeljko Glamočak, nakon što je poslanik PDP, Ljubiša Krunić upitao ministarku uprve i lokalne samouprave Lejlu Rešić dokle je stigao slučaj sa raspuštanjem Skupštine opštine Rudo.

Ministarka Lejla Rešić rekla je da nema šta da krije, te naglasila da je Vlada RS obavila svoj dio posla.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

– Molim vas da podnesete krivične prijave. Vlada je krajem aprila usvojila izvještaj u slučaju Rudo, za dalje odgovorna nisam. Što se tiče Teslića, imali smo specifičnu situaciju, jer smo čekali stav RIK. Izvještaj je sutra na sjednici Vlade, tako da nema nikakve enigme. Ako mislite da je neko od nas pogriješio, imate pravo da tražite odgovorne – rekla je Rešićeva.

Miličević još čeka

Podsjećamo, načelnik Teslića Milan Miličević tvrdi da je od 3. marta, kada je sproveden referendum o njegovom opozivu, tri puta slao urgenciju ministarstvu o statusu njegove inicijative za raspuštanje Skupštine opštine Teslić, ali da je ostao bez odgovora.

Resorno ministarstvo i RIK prebacuju nadležnosti sa jednog na drugo, te načelnika, kako sam tvrdi, ostavljaju bez odgovora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO