Društvo

POČELA VAKCINACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA "Sa imunizacijom u Srbiji će biti nastavljeno i narednih dana"

Počela je vakcinacija zdravstvenih radnika i danas su već vakcinisani zdravstveni radnici sa infektivnih klinika i sa nekih urgentnih centara, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da će sa vakcinacijom biti nastavljeno i u narednim danima.

POČELA VAKCINACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA "Sa imunizacijom u Srbiji će biti nastavljeno i narednih dana"
FOTO: STEPHEN BRASHEAR/EPA

Kako je dalje pojasnio, a tiče se zainteresovanosti zdravstvenih radnika ona je još uvijek veća nego što su naše trenutne mogućnosti, a što se tiče prioriteta, o su svakako zdravstveni radnici u crvenim zonama i oni koji rade na infektivnim klinikama i na prijemnim odeljenjima, piše Blic.

– Kako budu stizale vakcine, “Fajzerova” će dolaziti na nedeljnom nivou, sada će stizati i ruska vakcina, kao i neke druge, dakle, kako budu dolazile, istog momenta biće vakcinisani ljudi po proriotetima koje smo odredili, objasnio je Lončar i dodao da je cilj svakako vakcinacija što većeg broja ljudi.

Što se tiče sezonskog gripa, još uvijek se nije pojavio, ali u svakoj ambulanti ima dovljno uvoznih četvorovalentnih i Torlakovih trovalentnih vakcina.

– Vakcinacija protiv sezonskog gripa može da spriječi da u periodu od januara do marta ne dođe do njegovog sudara sa koronom, tako da svi mogu da se vakcinišu tom vakcinom, poručio je Lončar i napomenuo da je i ova vakcina besplatna.