Biznis

PODRŠKA SINDIKATA ENERGETIKE Radnici ERS traže produženje kolektivnog ugovora i VEĆU CIJENU RADA

Radnici Elektroprivrede RS smatraju da se kolektivni ugovor u ovom preduzeću ne može produžiti na tri mjeseca, već isključivo na tri godine, i u tome imaju podršku Sindikata energetike RS.

PODRŠKA SINDIKATA ENERGETIKE Radnici ERS traže produženje kolektivnog ugovora i VEĆU CIJENU RADA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako je potvrđeno za Srpskainfo, Glavni odbor Sindikata energetike RS razmatrao je danas u Banjaluci nedavne zaključke Odbora sindikata ERS i dao im punu podršku.

– Podržavamo zahtjev Odbora ERS koji traži da uprave svih zavisnih preduzeća u sistemu ERS daju saglasnost da se kolektivni ugovor produži na tri godine, te da se da odgovor na pitanje kuda ide ERS i kakva je njena sudbina, s obzirom na to da je sindikat ERS zabrinut zbog procesa restrukturiranja, što su naveli u svojim zakljčcima – kaže predsjednik Sindikata energetike RS Slobodan Ostojić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Predstavnici ovog sindikata, potvrđuje, podržavaju i treći zaključak Odbora sindikata ERS u kojem se, nakon 12 godina, traži povećanje cijene rada u ovom preduzeću za 12,5 odsto, odnosno da se cijena rada poveća na 160 KM.

– Smatramo da je ovaj zahtjev sasvim opravdan s obzirom na to da radnici Elektroprivrede RS stalno doprinose punjenu budžeta, dok ostali koji ga prazne, istovremeno povećavaju plate – kaže Ostojić.

Sindikat energetike RS podržava i sve buduće aktivnosti koje planira Odbor sindikata ERS, a koje će, najavljuju, uskoro biti objelodanjene.

Podsjećamo, kolektivni ugovor za zaposlene u Elektroprivredi RS prethodni put je potpisan u septembru 2017. godine, na tri godine.