Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POJAČANA KONTROLA U SAOBRAĆAJU Pod uticajem alkohola više od 17 odsto vozača

Društvo
Autor:

Foto: M. Ilić/RAS Srbija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju su od ukupno 3.404 alkotestirana vozača kod njih 605 ili 17,8 odsto utvrdili prisustvo alkohola u organizmu.

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju trajala je od 7. do 10. februara.

IZ MUP-a Srpske je saopšteno da je od ukupnog broja vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi najmanje bilo onih u pripitom stanju, a najviše u stanju srednjeg ili teškog pijanstva.

Kod 61 vozača je utvrđena količina alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30, dok je kod 282 vozača utvrđena količina alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila.

Količina alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 promila utvrđena je kod 191 vozača, dok je kod 83 vozača utvrđena količina alkohola u organizmu preko 1,51 promil.

Od ukupnog broja vozača kod kojih je utvrđeno pristustvo alkohola u krvi, osam odsto ili 49 vozača su bili mlađi od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

MUP Republike Srpske apeluje na vozače da ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme upravljanja motornim vozilom, kako bi svoju i bezbjednost drugih učesnika podigli na viši nivo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO