Regioni

POKLONILI ĆOSIĆU SADNICE MUKINJE Aktiv mladih SDS traži da rukovodstvo opštine ispuni obećanja

Mladi SDS Istočno Sarajevu poklonili su načelniku te opštine Ljubiši Ćosiću dvije mlade sadnice drveta mukinje i pozvali ga na ispunjenje datih obećanja.

POKLONILI ĆOSIĆU SADNICE MUKINJE Aktiv mladih SDS traži da rukovodstvo opštine ispuni obećanja
FOTO: SDS

Građanima je obećano da nijedno drvo u parku neće biti posječeno, ovo što danas vidimo je potpuno druga slika- izjavila je na konferenciji za novinare predsjednica Aktiva mladih SDS Istočno Sarajevo Bojana Golijanin.

Ona ističe da su mladi SDS načelniku poklonili dvije sadnice mukinje (Sorbus aria) u nadi da će te mlade sadnice naći svoje mjesto u parku “Sunce”.

– Tužna slika kruži društvenim mrežama. Oboreno stablo, nasilno posječeno, položeno na zemlju. To je slika koja nam ne treba i mi smo ovim putem željeli da poklonimo načelniku mlade sadnice, kako bi se nastala šteta barem malo nadoknadila- izjavila je Golijanin.

FOTO: SDS
FOTO: SDS

Ona podsjeća da je uzvišenje na kojem se nalazi park Sunce vještački napravila vojska JNA. Upravo zbog izvođenja radova, sječe drveća, prijeti opasnost od urušavanja cijelog objekta, a dokaz za to jeste i nedavno oštećenje objekta vrtića “Vratite nam osmijeh”.

-Praksa je da kada gradite zgradu prvo napravite potporni zid ukoliko je to potrebno pa tek onda počnete zgradu. Izgleda da kod nas vrijedi obrnuto pravilo. Zbog nekih ličnih interesa ugrožena je bezbjednost djece. Postavlja se pitanje koliko će ovaj nedopustivi propust da košta stanovnike Istočnog Novog Sarajeva- dodala je Golijanin. Kako kaže objekat se mora renovirati, a u slučaju njegovog rušenja, moraće se novi praviti.

-Pitamo se koji je iznos kirije za prostor u koji su premještena djeca iz vrtića? I ko tu kiriju plaća? Sve su ovo pitanja koja se tiču građana Istočnog Sarajeva, a na koja načelnik kao prvi čovjek opštine mora odgovoriti- naglasila je Golijanin.

Mladi SDS Istočno Novo Sarajevo pozvali su opštinsko rukvodstvo i načelnika da ispuni svoja obećanja i javno se izjasni po pitanju ovog problema.