Politika

"POKUŠAJ KASTRIRANJA SKUPŠTINE“ Vukanović ponovo kritikuje izmjene Poslovnika NS RS

Prijedlogom izmjena Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske, vlast je istakla bijelu zastavu, pokazala nemoć i kapitulirala pred opozicijom jer je priznala da ne može da se sa njom nosi, mišljenje je narodni poslanik Nebojša Vukanović.

"POKUŠAJ KASTRIRANJA SKUPŠTINE“ Vukanović ponovo kritikuje izmjene Poslovnika NS RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je podsjetio da je predsjednik SNSD Milorad Dodik ranije najavio da će mijenjati Poslovnik, što je sada i zvanično upućeno u skupštinsku proceduru.

Narodnu skupštinu pokušavaju da pretvore u samo još jednu zarobljenu instituciju, što predstavlja pretvaranje Republike Srpske u Sjevernu Koreju i gušenje svake moguće kritike i javnog istupka – poručio je Vukanović.

On tvrdi da je „sraman pokušaj gušenja demokratije i osnovnih principa parlamentarizma, pokušaja kastriranja Narodne skupštine Republike Srpske i pretvaranja u servis režima“.

–  Ma šta uradili konačan poraz ne mogu zaustaviti. Malo je režimu što je zarobio i zloupotrebljava sve institucije, guši slobodu govora i kontroliše gotovo sve medije, nego još pokušava i da ućutka poslanike u Skupštini i sve pretvori u marionete – naveo je Vukanović.