Hronika

Policija imala pune ruke posla: U Bijeljini zbog alkohola i opijata kažnjeno 77 vozača

Policijska uprava Bijeljina sprovela je akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, tokom koje je sankcionisano 77 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i opojnih droga, a osam vozača je uhapšeno.

Policija imala pune ruke posla: U Bijeljini zbog alkohola i opijata kažnjeno 77 vozača
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Policijska uprava Bijeljina realizovala je od 15. do 21. februara akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu tehničke ispravnosti vozila, posjedovanje i korištenje zimske opreme i kontrolu vozača pod uticajem alkohola, opijata i psihoaktivnih lijekova, s ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja.

Tokom akcije kontrolisano je 1.170 vozača, izvršeno je 578 alkotestiranja, od čega su 72 vozača bila pod dejstvom alkohola, dok su četiri vozača odbila da se podvrgnu testu na opojne droge, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Prema osam vozača je primijenjena mjera zadržavanja lišenjem slobode zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu većem od 1,5 promila, navedeno je u saopštenju.

Zbog tehničke neispravnosti sankcionisano je 222 vozača, 94 vozača zbog neposjedovanja zimske opreme i 77 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i opojnih droga.

Policijska uprava Bijeljina ističe da će nastaviti aktivnosti vezane za bezbjednost učesnika u saobraćaju, te apeluje na sve učesnike da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.