Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POLICIJA NA NOGAMA Portiri prijavljeni zbog seksualnog uznemiravanja u Dječijem domu u Banjaluci

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Uprava Dječijeg doma “Rada Vranješević” u Banjaluci prijavila je danas policiji slučaj seksualnog uznemiravanja nekoliko njihovih štićenika i jedne medicinske sestre, a koje su, kako se navodi, počinila dvojica zaposlenika.

Kako je potvrđeno za Faktor.ba u Policijskoj upravi Banjaluka oni su i prije ove prijave, nakon anonimnog pisma iz Doma započeli provjeru svih navoda.

– Navodi će biti provjereni sa ciljem utvrđivanja tačnosti i u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem obavjestiće se nadležni organi – poručili su iz PU Banjaluka.

U banjalučkom Domu je, kako saznajemo, danas obavljen vanredni sastanak, u vezi sa prijavom protiv portira Radoslava S. i Milorada J. Protiv njih je već pokrenut disciplinski postupak i suspendovani su sa radnog mjesta zbog povrede radne dužnosti.

Neki banjalučki mediji juče su dobili anonimno pismo u kojem se navodi da je Radoslav S. na posao dolazio u alkoholisanom stanju, bio agresivan prema djeci, kao i da je 7. aprila seksualno uznemiravao nekoliko štićenica Doma i jednu radnicu koja je medicinska sestra, kao i jednu majku koja boravi u majčinskom domu s bebom.

– Portir je fizički i verbalno navodio na seksualni odnos nekoliko štićenica Doma u tinejdžerskom uzrastu – stoji u pismu.

Kada je u pitanju Milorad J., inače predsjednik Sindikata radnika Doma, navedeno je da je udario jednu djevojčicu, takođe na posao dolazio pod uticajem alkohola, te “vršio pritisak na djevojčice koje su bile seksualno uznemiravane da od toga ne prave veliku stvar i da se ne diže buka zbog toga”.

Nezvanično saznajemo da je Radoslav S. u dječijem Domu bio zaposlen od 2010., a Milorad od 2012. godine.

– Slučaj je u fazi istrage i ne možemo iznositi detalje. Ukoliko se kao tačni dokažu navodi iz prijave, očekujemo stroge kazne. Do sada je izjavu dalo nekoliko štićenika i jedna radnica – poručili su iz uprave Doma.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO