Kolumne

Političko vakcinisanje

Broj zaraženih raste, građani ispaštaju, a vakcina nema dovoljno; tačnije, mi smo nesposobni da sačuvamo i one količine koje nam doniraju.

Političko vakcinisanje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ko je odgovoran?

Pokazali smo se kao nesposobni na više polja. Vijest iz Doma zdravlja u Prijedoru da je propalo 1.360 vakcina mnoge je zabrinula.

Direktor IZJZ RS Branislav Zeljković bio je konkretan kad je odgovornost u pitanju.

“Od trenutka kada vakcine dođu u zdravstvene ustanove, one predstavljaju odgovornost te ustanove’’. Dakle, sve je jasno.

Šteta je ogromna, direktor DZ Prijedor Slobodan Javor ćuti, a baš bi on trebalo da bude najglasniji.

U jednu ruku ga razumijem, jer je na ovu funkciju došao po stranačkoj, a ne stručnoj liniji, i to iz Šumskog gazdinstva Prijedor!

Pitam sve odgovorne šta pravnik radi u fotelji direktora Doma zdravlja Prijedor?!

Odgovor je nedavno dao gradonačelnik Dalibor Pavlović.

Pavlović je,  prilikom promjene direktora SD “Mladost”, rekao da su smjene dio politike. “Vodica donijela, vodica odnijela. Tako i ovo politika vas postavila, politika vas i smjenjuje.”

Pročitajte još

Jasno da jasnije ne može. E sad, gradonačelniče Pavloviću, neka vam ta ista vodica i ta ista politika odnesu i nesrećnog i u zdravstveni sektor zalutalog direktora Javora.

Uostalom, građani Prijedora znaju da je on bio upravo Vaš prijedlog za ovu funkciju. Moralna bi bila i Vaša ostavka, gradonačelniče.

Jasno je odavno, a slučaj u Prijedoru je to samo potvrdio, da se struka povukla i ćuti pred politikom i političarima. Kad struka zaćuti onda se u skorijoj budućnosti mogu izroditi samo neki ugovori koji mirišu na korupciju, a kreatori tih ugovora neće biti ljekari, već političari.

Uostalom, političari su vratili Jelenu Kurtinović na mjesto direktora Centra za predškolsko u Banjaluci, a koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Političari su pod pritiskom lokalnog kabadahije smijenili i uspješnu direktorku Tanju Nikolić iz ŠG ‘’Birač’’. Političari su postavili i nestručnog čovjeka na mjesto direktora DZ Prijedor.

Za razliku od kubika, koje ćemo u Vlasenici tek izgubiti, ovdje je ugroženo ono najvrijednije – ljudski životi.

Šta je sljedeće, gospodo političari? Hoće li kod vas ikad znanje pobijediti poltronstvo?

Kako juče reče jedan Prijedorčanin, gadim se sam sebi zbog društva u kojem živim!