Gradovi

"Poništavanje izbora nanijelo mnogo štete" Grujičić očekuje BRZU PRIMJENU izbornog rezultata

Prema preliminarnim rezultatima, na današnjim ponovljenim izborima u Srebrenici pobijedio je aktuelni načelnik opštine i zajednički kandidat srpskih stranaka za tu dužnost Mladen Grujičić.

"Poništavanje izbora nanijelo mnogo štete" Grujičić očekuje BRZU PRIMJENU izbornog rezultata
FOTO: SRNA

Grujičić je rekao da je dobio povjerenje ukupno 5.192 birača ili za 15 manje nego na novembarskim izborima.

On je istakao da je ovaj broj zbir ukupnih glasova koji nisu poništeni na novembarskim izborima i današnjih sa redovnih biračkih mjesta.

Grujičić je dodao da je ostvario ubjedljiviju pobjedu nego u novembru, što pokazuje da je ona potvrđena i da su neopravdano poništeni rezultati tih izbora.

– Poništavanje rezultata novembarskih izbora nanijelo je mnogo štete ovoj opštini i paralisalo njen rad u protekla tri mjeseca te zaustavilo realizaciju više projekata zbog nemogućnosti finansiranja, jer zbog ponavljanja izbora nije usvojen budžet opštine za ovu godinu – ocijenio je Grujičić.

Pročitajte još

Grujičić je rekao Srni da očekuje da će brzo doći do primjene rezultata današnjih izbora, da će se konstituisati nova opštinska vlast i da će doći do deblokade rada opštinske uprave i pokretanja brojnih projekata u interesu svih građana ove lokalne zajednice.

On je dodao da očekuje da će srpske stranke doći do dogovora da formiraju stabilnu skupštinsku većinu koja će efikasno funkcionisati i sa kojom će imati dobru saradnju, ali ne na štetu Bošnjaka.

U Srebrenici su danas održani ponovljeni izbori mjesta za načelnika i Skupštinu opštine. Glasanje je organizovano na 28 biračkih mjesta, od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.

Centralna izborna komisija poništila je ranije rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.