Digitalna Srpska

Ponuda za poslovne klijente: Gugl komercijalizovao alat sa vještačkom inteligencijom

Gugl je danas ponudio alate sa vještačkom inteligencijom (AI) na raspolaganje poslovnim klijentima po mjesečnoj cijeni od 30 dolara po korisniku jer kompanija u vlasništvu Alfabeta želi da unovči rast popularnosti ove tehnologije u 2023. godini.

Ponuda za poslovne klijente: Gugl komercijalizovao alat sa vještačkom inteligencijom
FOTO: MACWORLD/YOUTUBE/SCREENSHOT

Cijena je ista kao za konkurentski Majkrosoftov kancelarijski softverski paket sa vještačkom inteligencijom “kopajlot”.

Gugl je ove godine povećao ulaganja u generativnu vještačku inteligenciju da bi sustigao konkurente nakon što je pokretanje ČetGPT uz podršku Majkrosofta prošle godine izazvalo ogromno interesovanje u svijetu tehnologije.

Pročitajte još

Novi alat objavljen je danas na konferenciji “Gugl nekst” u San Francisku, gdje je kompanija predstavila novu verziju prilagođenih AI čipova i alat za stavljanje “vodenog žiga” i identifikaciju slika koje generiše vještačka inteligencija.

Novi alati koje je predstavio Gugl pomoći će klijentima u njihovom radnom prostoru i svim aplikacijama ove kompanije, uključujući pisanje dokumenata, sastavljanje elektronske pošte i generisanje vizeulnih prikaza za slajdove.

– Objavili smo ovaj dodatak kao odgovor na snažnu potražnju od strane kupaca i nastavićemo da se poboljšavamo i širimo – saopštio je Gugl i dodao da je alate testiralo više od milion korisnika.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije