Digitalna Srpska

Na Gugl čet stiglo “pametno pisanje”: Vještačka inteligenciju pomaže dok kucate poruke

Gugl čet, aplikacija za razmjenu poruka sada ima funkciju "pametnog pisanja" koje omogućava da vještačka inteligencija umjesto korisnika napiše prediktivne poruke u kontekstu trenutnog razgovora.

Na Gugl čet stiglo “pametno pisanje”: Vještačka inteligenciju pomaže dok kucate poruke
FOTO: TELEBLOG/YOUTUBE/SCREENSHOT

Na taj način korisnicima će uštediti vrijeme izbegavajući višak kucanja, objavila je kompanija na svom blog postu.

Cilj kompanije je, kako piše, da pomogne u bržem komuniciranju kako bi poslovni projekti i komunikacija efikasnije bili obavljeni. Ukoliko se prijedlozi koje vještačka inteligencija za završetak rečenica korisnicima posebno svidi, mogu je koristiti klikom na dugme “tab”.

Pročitajte još

Iako je prvobitno predviđena za poslovnu upotrebu, aplikacija Čet, nekadašnji Hengauts dostupna je besplatno i pojedinačnim korisnicima. U odnosu na Hengauts, Čet ima unapređene reakcije na poruke i novu AI opciju.

Kompanija napominje da će nova funkcija biti automatski uključena, ali je korisnici ukoliko im ne odgovara, mogu ručno isključiti.

To mogu uraditi jednostavnim poništavanjem opcije “Enable predictive suggestions as you compose a message on web and desktop” u Smart compose dijelu u podešavanjima.

Svim korisnicima ažuriranje aplikacije biće dostupno od 26. juna, a opcija prediktivnih poruka biće dostupna za engleski, italijanski, portugalski, španski i francuski jezik, piše b92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije