Digitalna Srpska

USKORO STIŽE ŠIROM SVIJETA Gugl objavio rješenje za izgubljene i ukradene Android uređaje

Gugl je konačno objavio svoju Find My Device mrežu, nako što ju je najavio prošle godine.

Mapa na telefonu
FOTO: PRESSFOTO/FREEPIK

Tehnologija koristi mrežu od više od milijardu Android uređaja, kako bi korisnicima omogućila da lociraju izgubljene gedžete. Funkcija u osnovi podsjeća na ono što već nude Epl i Tajl.

Find My Device mreža je sada dostupna korisnicima u SAD i Kanadi, a uskoro stiže na Android uređaje širom svijeta.

Nakon što instaliraju aplikaciju, korisnici mogu da je upotrebe za lociranje kompatibilnih Android telefona i tableta. Alatke će omogućiti da uređaji zvone na komandu korisnika, a njihova lokacija će se pojaviti na mapi. Ove mape rade čak i kada su uređaji oflajn.

Pročitajte još

Pixel 8 i Pixel 8 Pro uređaji će se na mapi pojaviti čak i kada su ugašeni ili kada je baterija potpuno ispražnjena.

U Find My Device aplikaciju će biti integrisani Blutut traker tagovi kompanija Čipolo i Peblbi, što će korisnicima omogućiti da lociraj mnogo više predmeta – ključeve, tašne, novčanike, pa čak i kućne ljubimce. To će omogućiti tagovi, koji stižu uskoro i dizajnirani su specifično za mrežu.

Postoji i oipcija dijeljenja lokacije predmeta sa drugim ljudima, pa prijatelj ili član porodice može da prati gdje se nalaze vaše dragocjene stvari.

Nova Find My Device tehnologija praćenja radi na uređajim akoji koriste Android 9 ili noviju verziju softvera, a pored telefona i tabvleta ubuduće će moći da se koristi i na brojnim JBL i Sony slušalicama.

Kada je u pitanju bezbijednost, Gugl kaže da korisnici mogu da odustanu od servisa preko veb portala, ukoliko im je neugodno da ga koriste, piše B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu