Politika

Popović: Cilj DNS napredak ekonomije i bolji uslovi za život

Napredak ekonomije i više posla je zadatak koji je prioritet i u narednom periodu za Demokratski narodni savez (DNS), poručio je novoizabrani potpredsjednik ove stranke Đorđe Popović za Srpskainfo.

Popović: Cilj DNS napredak ekonomije i bolji uslovi za život
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Mir, stabilnost, uz očuvanje vitalnih interesa Republike Srpske, ekonomski prosperitet, veće plate i odgovorno korištenje prirodnih resursa, ali iznad svega je da budemo odgovorni prema sebi i dolazećim generacijama tako što ćemo građanima stvoriti bolje uslove za život – rekao je Popović o svom političkom djelovanju.

On je izrazio zadovoljstvo što mu je stranka povjerila mjesto potpredsjednika.

– Uvijek sam se trudio da povjerenje koje mi je dao DNS vratim na najbolji mogući način, pozitivnim rezultatima koje sam postigao nakon što me je stranka kadndidovala na čelo Rudnika i termoelektrane Ugljevik, kada je pored pozitivnih rezultata ovaj privredni gigant u velikoj mjeri modernizovan i jedan je od najsavremenijih u regionu – ističe Popović.

Govoreći o DNS, Popović je naglasio da je ova stranka na prethodnim parlamentarnim izborima ostvarila istorijski rezultat.

– Ostvarili smo cilj, DNS je prepoznata kao miroljubiva politička organizacija, koja ima prepoznatljivu politiku koju građani cijene, a to se najbolje vidi po izbornom rezultatu. Podijele koje smo pretrpili za nas su završena priča i ne osvrćemo se za tim. Iz svega ovoga smo izašli snažniji i jači – ocijenio je Popović.

O radu DNS u narednom periodu Popović je napomenuo da se ova stranka već uveliko priprema za naredne lokalne izbore.

– DNS ima još mnogo toga da kaže, a lokalni izbori su prilika da spojimo iskustvo i mladost koju imaju naši članovi. To je ključ narednog uspjeha – zaključio je Popović.

Na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora DNS-a za zamjenika predsjednika stranke izabran je Dragutin Rodić, potpredsjednici su Đorđe Popović i Nenad Nešić, a izabran je i novi Politički savjet.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije