Hronika

PORODICA ZAVIJENA U CRNO Unuka im je nastradala u nesreći 2015. godine, a sada su izgubili sina

Još nismo odbolovali Valentinu, a stiže nova nesreća, ostadosmo i bez Milana. Tuga tugu stiže, zavijeni smo u crno dok smo živi.

PORODICA ZAVIJENA U CRNO Unuka im je nastradala u nesreći 2015. godine, a sada su izgubili sina
FOTO: B. K./RAS SRBIJA

Srce će mi prepući, ode mi iz kuće sve najmilije, kaže Stevan Stevanović (67) iz Svrljiga, koji je za pet godina pretrpio dva nenadoknadiva gubitka.

Njegova mezimica, šesnaestogodišnja unuka Valentina poginula je u saobraćajnoj nesreći  2015. godine, kada se vozilo “jugo” kojim je upravljao njen momak, sudarilo sa “folksvagenom polo” na putu od Knjaževca ka Svrljigu. Dvoje mladih, koje je bilo pred vjenčanjem, vraćalo se kobne noći sa veselja kada je došlo do tragedije.

– Pet godina je prošlo, a kao da je juče bilo. Valentina mi je neprestano bila pred očima. Nisam mogao da se pomirim da je mrtva, rana na srcu nije zarastala, tuga njene majke, moje kćerke, mi nije dala mira. Jedina utjeha mi je bio sin Milan i njegova porodica, ovo dvoje malih koji su mi radost u kuću donosili, a sad ostadoše siročići, ni ne znaju da tatu više nemaju – nastavlja očajni Stevan.

Crna vijest ponovo je ušla u kuću Stevanovića 3. januara ove godine kada su saznali da je četrdestjednogodišnjak poginuo u saobraćajnoj nesreći u aleksinačkom selu Gornji Krupac.

– Otišao je tamo kod nekog prijatelja, šta se tačno desilo, ne znamo, i to mi je so na ranu. Jedva smo ga pronašli da ga sahranimo. Te noći došla je svrljiška policija, rečeno nam je da su im aleksinačke kolege javile da je Milan poginuo, ali ništa više. Moja kćerka Milica je sutradan tri puta zvala svrljišku policiju, tražila broj aleksinačke, jedva je dobila njihov kontakt. U međuvremenu zvali smo Zavod za sudsku medicinu, tamo nam je rečeno da takvog čovjeka nema. Zvala je aleksinačku bolnicu, pa aleksinačku policiju, pa tužioca, muke naše niko ne zna, nikako nismo moli da saznamo dva dana gdje je i šta je sa njim. Tek 6. januara preuzeli smo njegovo tijelo i umjesto da slavimo Božić, na taj dan smo ga sahranili – priča Stevan plačući.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Milanova udovica kaže da se sa njim posljednji put čula dva sata prije pogibije.

– On je tamo otišao kod nekog prijatelja, trebalo je zajedno da krenu u Svrljig. Tada mi je rekao da će još malo posjediti, da je sa njima i neki treći mladić, te da će krenuti te večeri nazad. Međutim, u ponoć nam je na vrata zazvonila policija i rekla da je mrtav – priča supruga poginulog za Telegraf.

Detalje nesreće saznala je od čovjeka koji je bio sa njim kada im je donio Milanove stvari. Kazao je da su sletjeli u jarak, da je Milan izletio kroz šoferšajbnu i da ga je auto pritisnuo. Rekao je da je zvao Hitnu pomoć, ali kad njihovo vozilo nije stiglo, pozvao je prijatelje kod kojih su bili, podigli su vozilo, izvukli Milana i odvezli ga u bolnicu.

– Da li je moj suprug tada još bio živ, nije mi rekao. Mnogo toga nam je čudno, čak sumnjamo da se to baš tako i desilo, naročito što na autu nema oštećenja na šoferšajbni, kroz koju je navodno moj muž izletio – rekla je supruga poginulog čovjeka.

FOTO: M. ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: M. ILIĆ/RAS SRBIJA

I otac i Milanova udovica čekaju rezultate obdukcije, nadajući se da će dobiti pitanja koja ih muče.

Iza poginulog čovjeka ostalo je dvoje djece od tri i pet godina.

Niška policija potvrdila je da se 3. januara dogodila saobraćajna nesreća, kada je vozilo sletjelo sa kolovoza, te da je tom prilikom jedna osoba stradala. Prema nezvaničnim informacijama, vozilo u kojem je poginuli čovjek bio zatečeno je na krovu, a povrijeđeni čovjek je preminuo na putu do aleksinačke bolnice.