Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Posljednjih desetak godina u Ribnik uloženo više od 25 miliona KM

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je jako važno da se nastavi razvoj opštine Ribnik, naglasivši da je Vlada Srpske u posljednjih desetak godina za te potrebe izdvojila više od 25 miliona KM.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da su ta sredstva izdvojena kao znak podrške za izgradnju lokalne putne i komunalne infrastrukture.

– Rješavali smo i probleme školstva i zdravstva. To ćemo nastaviti, a podržaću u finansijskom smislu ovdašnji projekat za izgradnju vrtića jer za to postoji potreba – istakla je Cvijanovićeva, koja je danas u Ribniku razgovarala sa rukovodstvom ove opštine i posjetila centralnu Osnovnu školu “Desanka Maksimović” gdje je započeta rekonstrukcija.

Ona je naglasila da je vlast Srpske na primjeru Ribnika pokazala da postoji čvrsta sprega između Vlade i lokalnih zajednica.

– Da toga nije bilo ova opština bi sigurno bila osuđena na propast i ne bi bilo osnovnih uslova za život -ukazala je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će se u ovoj opštini raditi na onome što bi predstavljalo osnovu za ekonomski rast, a to je turizam, za šta će trebati dobri i adekvatni programi.

– Cilj je da od toga napravimo sigurna radna mjesta i popularizujemo ovu opštinu koja je prelijepa i ima resurse koje želimo da stavimo u funkciju dodatnog zapošljavanja. Opština će u tom smjeru imati podršku republičkog nivoa vlasti. Vjerujem u razvoj ovog kraja i cilj je da zajedno pravimo uslove za bolji život svih građana opštine – rekla je Cvijanovićeva.

Zamjenik načelnika Ribnika Nebojša Karać rekao je da su zahvaljujući Vladi Srpske i kabinetu predsjednika izgrađene dvije nove škole – Osnovna škola “Nikola Mačkić” u Previji i Srednjoškolski centar “Lazar Đukić”.

– Sada se radi sanacija Osnovne škole `Desanka Maksimović` u vrijednosti od oko 400.000 KM, a upoznali smo predsjednicu o projektu vodosnabdijevanja platoa Manjača, što je gorući problem stanovništva, a u šta je Vlada lani uložila više od 700.000 KM – rekao je Karać.

Direktor centralne Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Ribniku Slavica Miljanović zahvalila je vlastima Srpske što su izdvojile oko 400.000 KM za rekonstrukciju te obrazovne ustanove, koju, uključujući područne škole, pohađa ukupno 185 učenika.

– Nadam se da će uskoro biti završeno postavljanje toplotne izolacije i fasade, kao i zamjena krova i spoljne stolarije. Time će učenici i nastavnici imati daleko bolje uslove za rad – rekla je Miljanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO