Svijet

Potvrđena kandidatura: Andrija Mandić u trci za predsjednika Crne Gore

Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas predsjedničku kandidaturu predsjednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića, nakon što je provjerom utvrđeno da ima dovoljno validnih potpisa da kandidatura bude validna.

Andrija Mandić
FOTO: D. GOLL/RINGIER

Da neko ne shvati pogrešno, potpuno je drugačiji bio administrativni zahtjev, nepotpunosti određenih potpisa od onoga što je zahtjev za dvojno državljanstvo. Ne želim da se misli da neko iz DIK ima nepovjerenje prema određenim kandidatima, a ne jednak pristup prema svima – rekao je član DIK Milisav Ćorić.

Pročitajte još

DIK na sjednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije, pa je zatraženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu.

Republička izborna komisija Srbije (RIK) poslala je juče dopis DIK u kome se navodi da će se provjeriti navodi o državljanstvu Mandića, ali i najavljenog kandidata Milojka Spajića.

DIK se u petak obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtjevom da im dostave informaciju da li Andrija Mandić (DF) i predsjednički kandidat Milojko Spajić (Evropa sad) imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji, prenosi Tanjug.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije