Svijet

CRNOGORCI BIRAJU U ponoć počinje izborna tišina

U Crnoj Gori u ponoć počinje izborna tišina uoči parlamentarnih izbora koji će biti održani u nedjelju, 11. juna, na kojima učestvuje 15 lista i koalicija.

glasačka kutija
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Na ovim parlamentarnim izborima biračko pravo ima 542.468 građana.

Na izborima učestvuju liste koalicije Socijalističke narodne partije i Demosa “Za tebe”, “Narodna koalicija – složno i tačka”, “Evropa sad – Milojko Spajić”, “SDP – Za našu kuću”, kao i lista koalicije Građanskog pokreta URA i Demokrata.

Na glasačkom listiću biće i lista Bošnjačke stranke, “HGI – Na pravoj strani svijeta!”, a treća “Pravda za sve! – dr Vladimir Leposavić”, lista koalicije koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja pod nazivom “Narodna koalicija – složno i tačka”.

Pročitajte još

Građani će birati između liste Albanska alijansa, koalicije koju čine Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, zatim “Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić” i lista “Pokreta za promjene”.

Učestvuju i lista “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru”, koalicija koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija, koalicija Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Radničke partije, te lista Albanskog foruma.

Parlamentarni izbori koji će biti održani 11. juna dvanaesti su od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a šesti nakon obnove nezavisnosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije