Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTVRĐENO PISANJE SRPSKAINFO U akciji “Sirano” uhapšeno dvoje banjalučkih inspektora (FOTO)

Hronika
Autor:

Foto: MUP RS

U akciji MUP RS kodnog naziva “Sirano” uhapšeno je dvoje inspektora Policijske uprave Banjaluka iz Odeljenja za privredni kriminalitet i to Nenad Grujić i Jelena Florijan.

Iz MUP RS su uz navođenje incijala uhapšenih potvrdili i da su osumnjičeni uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita.

– Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka i Upravom za obezbjeđenje ličnosti i objekata provode operativnu akciju “Sirano” u okviru koje su slobode lišili dva policijska službenika Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka. U istrazi koja se provodi pod nadzorom Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva slobode su lišeni N.G. i J.F. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela “Primanje mita” i “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”- saopšteno je iz MUP RS.

Prilikom hapšenje kod njih je nađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koja koriste pronađena je određena količina novca.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenih, a istraga u ovom predmetu se nastavlja.

Srpskainfo saznaje da će osumnjičeni inspektori nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnog Republičkog javnog tužilaštva – Posebnog odeljenja za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala i korupcije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO