Biznis

POZITIVAN EFEKAT Radnici sa zapadnog Balkana imali dobar uticaj na tržište rada u Njemačkoj

Useljavanje radnika sa zapadnog Balkana pozitivno je uticalo na njemačko tržište rada, pokazuje studija Instituta za istraživanje tržišta rada u Nirnbergu.

POZITIVAN EFEKAT Radnici sa zapadnog Balkana imali dobar uticaj na tržište rada u Njemačkoj
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

U sklopu pravila o zapošljavanju osoba sa zapadnog Balkana, 54 odsto zaposlenih su kvalifikovani radnici, visokokvalifikovanih je četiri odsto – proizlazi iz studije Instituta za istraživanje tržišta rada (IAB) objavljene u utorak, prenosi SEEbiz.

Prema istoj studiji, 42 odsto osoba zaposlenih u sklopu tzv. pravila o zapošljavanju osoba sa zapadnog Balkana su pomoćni radnici.

Propis o zapošljavanju radnika sa zapadnog Balkana uveden je početkom 2016. nakon što su zemlje ove regije uvrštene na listu tzv. sigurnih zemalja što je praktično isključilo mogućnost sticanja azila za građane ovih zemalja u Njemačkoj.

Uslov za useljavanje u Njemačku je, za razliku od ostalih sličnih pravila, isključivo radni ugovor, a ne potvrda o kvalifikaciji.

Prema nekim kritikama, ovakva regulacija je dovela do toga da u sklopu ovog pravila u Njemačku dolaze isključivo nekvalifikovani radnici u nižem platnom sektoru.

Kritika se takođe odnosila i na tvrdnju da u Njemačku dolaze stariji radnici, te je izražena bojazan da će oni zbog kratkog radnog vijeka do penzije i niskih davanja u penzijske fondove nakon odlaska u penziju da padnu na teret njemačkom socijalnom sistemu.

IAB studija je pokazala i da u Njemačku preko Pravila o zapadnom Balkanu dolaze uglavnom mlađi radnici. Tokom 2016. i 2017. godine, 73 odsto radnika je bilo mlađe od 40 godina, a 86 odsto su bili muškarci.

Najveći procenat, njih 44 odsto, zaposleno je u građevini, a 13 odsto u gastronomiji.

– Integracija u tržište rada osoba koje su u Njemačku stigle preko ovog pravila je, uzimajući u obzir stabilnost radnog mjesta i zaradu u poređenju s ostalim useljeničkim grupama i domaćim stanovništvom, protekla uspešno – zaključak je studije.

Odluka o produženju ovog pravila koje ističe krajem ove godine još nije donesena. Prema nekim procjenama produženje je, uprkos pozitivnim iskustvima, pod znakom pitanja, naročito nakon što je zbog pandemije korona virusa i privredne krize porastao broj nezaposlenih u Njemačkoj.