Hronika

Pratio žrtvu autom i pucao: Zatražen pritvor za Mostarca zbog pokušaja ubistva

Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar je podnijelo Kantonalnom sudu Mostar Prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom 27-godišnjem S.G. iz Mostara zvanom "Gola" zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Pratio žrtvu autom i pucao: Zatražen pritvor za Mostarca zbog pokušaja ubistva
FOTO: SRPSKAINFO/RAS SRBIJA

Osumnjičeni S.G. se tereti da je 7. septembra, oko 19 sati, vozeći se vozilom Golf V, iz pravca Dračevica prema Mostaru, kojim je upravljao, dok su osumnjičeni A. P. i V. B. sjedili na mjestu suvozača i putnika, krenuli u potjeru za vozilom “fiat bravo”, kojim je upravljao S.A., dok se M.A. nalazio na mjestu suvozača.

Prateći navedeno vozilo na lokalitetu Gnojnice u Mostaru, kod salona namještaja “Adonis”, osumnjičeni S. G. je s namjerom da liši života oštećenog M.A., iz pištolja marke “glok” 9X19 mm, ispalio više metaka u njegovom pravcu, od kojih ga je jedan metak pogodio u predjelu desnog ramena, uslijed čega je zadobio povredu za sada neutvrđenog stepena.

Pročitajte još

Nakon toga, kako se navodi, nastavljajući pratiti navedeno vozilo, istom su prepriječili put na lokalitetu Bišće polje kod benzinske pumpe “Energopetrol”. Tada su sva trojica osumnjičenih izašli iz vozila, te prišli S. A., izvukli ga sa mjesta vozača vozila, udarali ga po svim dijelovima tijela. S ciljem da ga protivpravno liše slobode, odvukli su ga do vozila “golf V”, u namjeri da ga ubace u prtljažnik, u čemu ih je spriječio policajac, koji se zatekao na mjestu događaja. Istoga dana, osumnjičeni S.G. kod sebe je, kako se navodi, neovlašteno držao oružje, pištolj marke “glok” 9X19 mm, iako je bio svjestan i znao da nema važeću ispravu o oružju.

– Pritvor osumnjičenom S.G. je predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora najmanje od tri godine ili teža kazna – navode iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru.

Drugoosumnjičeni A. P. i trećeosumnjičeni V. B. se sumnjiče da su kao supočinitelji počinili krivično djelo “Protupravno lišenje slobode” KZ FBiH i prema njima nije predložena mjera pritvora, iz razloga jer ne postoje zakonski razlozi za njeno predlaganje i određivanje, piše Klix.

Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar nastavlja sa istragom protiv svih troje osumnjičenih i zajedno sa MUP-om HNK Sektor kriminalističke policije poduzima i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu