Politika

PREDIZBORNA TRKA U SREBRENICI Mnogi žele u fotelju načelnika, u opticaju su ova imena

Predizborna utakmica u Srebrenici uveliko traje, a već se znaju imena nekoliko mogućih kandidata.

PREDIZBORNA TRKA U SREBRENICI Mnogi žele u fotelju načelnika, u opticaju su ova imena
FOTO: SRNA
Srebrenica

Aktuelni načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić najavio je da ulazi u utrku za treći mandat, iako je izgubio podršku SNSD.

S druge strane, u toku su završni dogovori probosanskih stranaka o izboru kandidata za načelničku poziciju.

Grujičiću je na naplatu došlo neslaganje sa Opštinskim odborom SNSD Srebrenica, koji je saopštio da neće podržati njegovu kandidaturu.

Iz Opštinskog odbora SNSD su optužili Grujičića da je sarađivao sa SDS te svojim radom opustošio i osiromašio Srebrenicu.

Grujičić je, s druge strane, rekao da ima podršku velikog broja privrednika, ali i opštinskih odbora DNS i SDS.

Sada je već zvanično da će na crtu Grujičiću izaći SNSD kandidat Miloš Vučić. Predstavljajući Vučića kazali su da se radi o mladom diplomiranom pravniku.

– Dosadašnji načelnik je bio dva mandata što je dovoljno, ovdje treba svježa krv. Očekujemo podršku koalicionih partnera – rekao je predsjednik OO SNSD, Radomir Pavlović.

Kada je riječ o kandidatu iz reda bošnjačkog naroda još nijedno ime nije zvanično potvrđeno. Međutim, kako Klix.ba nezvanično saznaje tri imena se nalaze u opticaju.

SDA i SBiH razmatraju pružanje podrške Hamdiji Fejziću, koji je obnašao funkciju zamjenika načelnika Opštine Srebrenica.

Pročitajte još

Fejzić, koji je izašao iz SDA, bi trebao biti nezavisni kandidat. On je sa pozicije zamjenika načelnika smijenjen zbog nesvakidašnjeg razloga, jer je obilježavao takozvani Dan državnosti BiH i Dan nezavisnosti BiH – praznici koji se praznuju u FBiH, ali ne i u Srpskoj.

Za opoziv i smjenu Fejzića tokom sjednice, koja je održana na prijedlog načelnika Mladena Grujičića, je glasalo 12 srpskih odbornika, dok su odbornici iz reda Bošnjaka napustili sjednicu.

S druge strane, SDP, DF i NiP se dvoume između dva kandidata – Nedžada Avdića i Muhameda Avdića.

Konačan ishod dogovora “probosanskih stranaka” će biti poznat u narednim danima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu