Magazin

"PREŠAO IGRICU" Srbin postao hit na društvenim mrežama zbog patenta, dok se prase peče on uživa u "debelom" ladu (VIDEO)

Obrtanje praseta na ražnju jedno je od omiljenih, ali i najzahtjevnijih đakonija uslijed redovnog i ravnomjernog okretanja, ali i premazivanja.

"PREŠAO IGRICU" Srbin postao hit na društvenim mrežama zbog patenta, dok se prase peče on uživa u "debelom" ladu (VIDEO)
FOTO: HUNTERPOACHER/TIKTOK/SCREENSHOT

I dok se u eri tehnologije obično koristi električni motor, jedan muškarac iz Srbije riješio je da za potrebe pečenja koristi snagu prirode vodu, čime je postao zvijezda društvenih mreža.

Na društvenoj mreži TikTok pojavio se snimak sa jedne od rijeka u Srbiji na čijoj obali se obrtalo prasence i to uz pomoć vode. Naime, dok je u koritu bilo mjesta za drva iznad koga se nalazilo prasence, na kraju ražnja se nalazilo “vodenički točak” koji je uz pomoć vode i obrtao najukusniju mašinu kod Srba.

Pročitajte još

Kako se vidi na snimku strujanje vode je bilo dovoljno jako da se prase ravnomjerno peče dok je domaćin sjedao u hladovini šume.

U komentarima nastupilo oduševljenje

I dok se prasence obrtalo, veselo društvo, sudeći po snimku, u debelom hladu je uživalo uz hit Vesne Radusinović – Vendi “Prcnuo se šarančić”. Ispod objave koja je sudeći po reakcijama oduševila sve, komentari su se samo nizali, piše Blic.

“IQ 2000”, “Zelena energija”, “Vork smart, not hard”, “Remek djelo”, “Da je voda malo brža, ne bi valjalo”, “prešao igricu”, glasile su samo neke od riječi oduševljenja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu