Hronika

"PRESRELI GA MEĐU ZGRADAMA" Grupa nasilnika BRUTALNO PRETUKLA mladića, ljekari mu se BORE ZA ŽIVOT

Marko N. (19) iz Zemuna pretučen je u noći između utorka i srijede u parku u Ulici Blagoja Jovovića u toj beogradskoj opštini i zbog teških zadobijenih povreda zbrinut je na odjeljenje intenzivne njege KCS u teškom stanju.

"PRESRELI GA MEĐU ZGRADAMA" Grupa nasilnika BRUTALNO PRETUKLA mladića, ljekari mu se BORE ZA ŽIVOT
FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Marka N., kako saznajemo, pretuklo je više nepoznatih osoba koju su kobne noći oko jedan sat iza ponoći došli u park između zgrada i nasrnuli na njega. Ljekari Hitne pomoći su ga sa nagnječenjem lobanje prevezli u Urgentni centar Srbije.

– Mladić je zbrinut na odjeljenje intenzivne njege i u teškom je stanju – posljednje su informacije koje smo dobili u Urgentnom centru Srbije.

Pročitajte još

Ko je i zbog čega pretukao Marka, nije poznato ni njegovim najbližima ali prema prvim informacijama, riječ o krvnicima koji su nesrećnog mladića tukli i šutirali u glavu dok mu nisu nanijeli ozbiljne povrede.

Reporteri Blica su danas posjetili Zemun i kraj u kom je došlo do tuče. Na Markovoj adresi smo zatekli samo njegovu babu.

Ni Markova baba nije znala da nam kaže šta se tačno dogodilo sa njenim unukom

– Marko je u bolnici, u Kliničkom centru i u teškom je stanju. Kćerka je samo došla i rekla mi šta se dogodilo, da su sa automobilima došli i da su ga presreli tu među zgradama. Zašto su ga tukli, da li se nekome zamjerio, stvarno ne mogu da vam kažem jer ni sama ne znam. Ne mogu da vjerujem da šta se dogodilo – priča nam vidno uznemirena žena.

Kako kaže, Marko ranije nije imao sličnih problema, a ovo je prvi put da se njihova porodica suočava sa ovakim strahotama.

– Samo se nadamo da će sve biti u redu – kazala nam je, piše Blic.

Komšije iz ovog kraja potvrdile su nam da se u parkovima i prolazima između zgrada nerijetko skupljaju sumnjive osobe, a da su neke od njiu povezane i sa navijačkim grupama. Kako smo saznali, i prebijeni Marko je navodno volio boje Fudbalskog kluba Zemun.

– Stalno se ovdje skupljaju grupice mladih, piju do kasno u noć, galame… Ovaj kraj je ranije bio miran, ali se posljednjih godina to promijenilo, krenuli su da se skupljaju razni likovi, kao ti navijači, mada su to uglavnom klinci – priča nam jedan komšija.

Komšije nam pričaju da se u njihovim parkovima skupljaju sumnjive osobe

Ipak, o njihovom komšiji Marku ne znaju mnogo, ali pričaju da se do sada, koliko znaju, ovakvi slučajevi nisu dešavali.

– Znam da ima starijeg brata N. ali koliko mi je poznato, više ne živi ovdje, on je svoj čovjek. Tu su mu samo mama i baka, pošto su mu roditelji razvedeni. Znam da mu je baka nedavno izašla iz bolnice, da je imala problema i da je jedva ustajala iz kreveta… Inače nije bilo nikakvih problema sa tom porodicom, normalni ljudi. Poznajem mu majku iz viđenja, mislim da je frizerka – kažu nam Markovi susjedi iz Zemuna.

Kako nezvanično saznajemo od izvora upućenog u slučaj, policija još nije identifikovala osobe koje su nasrnule na Marka, a policijske ekipe na terenu razgovaraju sa osobama koje bi mogle da imaju više informacija i uzimaju se snimci sa sigurnosnih kamera okolnih zgrada. Za sada nije poznato ni koliko osoba je tuklo Marka.