Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRESUDA Dilerima “naoružanim” tvorom 32 mjeseca zatvora

Hronika
Autor:

Foto: Srna

Vladimir Sumonja (29) i Luka Tomašević (26) iz Banjaluke osuđeni su u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog šverca marihuane, spida i ekstazija.

Prema presudi, Sumonja je dobio dvije godine, a Tomašević osam mjeseci zatvora.

Sumonja i Tomašević postali su poznati po tome što su prilikom hapšenja gađali policajce tvorom, kako bi izbjegli privođenje.

Presudu je izreklo sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Branimir Jukić.

– Sud smatra da nema dokaza da su djelovali zajedno i zbog toga su osuđeni za blaže krivično djelo – rekao je Jukić i dodao da je Sumonji ukinut pritvor.

Tužilaštvo je najavilo žalbu na presudu.

Prema presudi, Sumonja i Tomašević su se od januara do 9. novembra prošle godine bavili prodajom marihuane, spida i ekstazija.

Navodi se da su oni od njima poznatih osoba kupovali marihuanu, spid i ekstazi i držali u vikendici u ulici Franca Šuberta u Banjaluci radi dalje prodaje.

Nakon što ih je policija otkrila, pokušali su da unište narkotike i sakriju tragove. Kada  su policajci došli pred vikendicu u kojoj su bili i pozvali ih da izađu začula se galama „popadaćemo“, „ne gine nam zatvor“, „bacaj prah u sudoper i puštaj vodu“.

Kada su policajci pokušali ući u vikendicu jedan od osuđenih je navodno bacio tvora na njih.

Nakon što su pohapšeni prilikom pretresa vikendice i njihovih stanova policija je pronašla oko 2,4 kilograma skanka, 218 grama spida, te 131 gram ekstazija.

U pretresu vikendice zaplijenjena su tri reflektora s pripadajućim kablovima, usisnik vazduha koji služi za ventilaciju na koji je bila montirana PVC cijev, tri lampe, tri konvertora za lampe, aluminijumska folija, španer trake i drugi materijal.

Tokom suđenja policajci koji su ih hapsili, Dragan Jerković i Davor Borojević, izjavili su da je Sumonja nakon što su oni ušli unutra pao niz stepenice pred njih.

Sumonja i Tomašević pali su u akciji “Target” početkom novembra prošle godine. Nakon hapšenja Tomašević je priznao da je droga njegova, dok je Sumonja izjavio da s tim nema veze i da se slučajno zadesio u vikendici, ali je priznao da je drogu koja je pronađena kod njega nabavio za lične potrebe.

Sedam presuda

Vladimir Sumonja je poznat policiji po krivičnim djelima i do sada je osuđivan sedam puta. Dva puta je osuđen upravo zbog šverca narkoticima.

Tokom 2011. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen je na tri godine robije zbog preprodaje marihuane i spida. Godinu dana kasnije u istom sudu dobio je godinu zatvora zbog šverca narkoticima. Osuđivan je i za oštećenje tuđe stvari, napad na službeno lice, nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

Luka Tomašević je do sada bio neosuđivan i nije poznat po krivičnim djelima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO