Sudbine

Preteška ispovijest ucviljene majke: Prvo dijete sam izgubila prije 8 godina, a sad mi je SIN UMRO U NAJGORIM MUKAMA

Miroslava M. (28), majka stradalog dječaka (2) iz Bačkog Petrovca, koji se ugušio u kući, kaže da joj je svaki sekund sve teži jer je imala ideju da povrati starateljstvo nad djecom, a sada je ostala bez jednog od svojih anđela.

Preteška ispovijest ucviljene majke: Prvo dijete sam izgubila prije 8 godina, a sad mi je SIN UMRO U NAJGORIM MUKAMA
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE, ZLATKO ČONKAŠ / RINGIER/COMBO

Neutešna majka ističe da je molila bivšeg supruga Rastislava P. da joj ostavi starateljstvo upravo za malenog dječaka koji se ugušio prije dva dana u kući, ali on to nije želio ni da čuje.

Ona navodi da je Rastislav P, njen bivši suprug, stalno napominjao da djeca nemaju majku već samo oca.

– Od početka su moja djeca živela loše jer su pokojna majka mog supruga i njegova tetka pričali da djeca nisu njegova. Sva trojica su bili bijele puti i plave kose. Sa prvim djetetom su tražili DNK. Nakon što je uzet bris, oni su mene izbacili iz kuće u čarapama. Bosa sam išla ulicom sa malim djetetom u naručju. Govorili su mi da sam svašta, da je dijete tuđe.. Kada je potvrđeno da je njegovo, Rastislav me je molio da se pomirimo – tvrdi Miroslava za Novu.

Pročitajte još

Kako dodaje, poklekla je, a onda je uslijedila i nova prinova.

– Dobili smo drugog sina, plave kosice. Ista priča, tražili su DNK, ali ga nismo uradili jer je 2018. godine moj bivši suprug mene pretukao. Ostavila sam ga i otišla sa djecom. On je namjestio da dođu radnici Centra za socijalni rad i uzmu mi djecu jer nije svako dijete imalo krevet, već smo spavali na velikom francuskom ležaju. Uzeo je djecu. Godinu dana mi nije dozvolio da vidim djecu, iako je sudski riješeno da se dogovaramo. Onda je otišao kod moje mame, plakao i molio da me ubijedi popričamo. Molio me je da se pomirimo, rekao mi je da smo i on i ja djeca razvedenih roditelja i da naša djeca ne treba tako da žive. Opet sam poklekla – tvrdi ona.

Ona dodaje da je sa trećim djetetom, odnosno nastradalim dječakom, sve kulminiralo.

– Najmlađi sin je rođen 2020. godine. Obećao je da će se promijeniti zbog djece, ali nije. Skoro nikada nije bio kod kuće. Povremeno je radio, ali je uglavnom bio u kafani. Sve sam sama radila, brinula sam i o kući i o djeci. Prije mjesec dana kada me je ponovo udario, otišla sam. Nisam ostavila djecu već sam uvidjela da sam im potrebnija živa nego mrtva, a pored Rastislava ne znam još koliko bih izdržala – kroz suze dodaje Miroslava.

– Ne znam što me Bog ovako kažnjava – kaže ona kroz suze.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE, ZLATKO ČONKAŠ / RINGIER
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE, ZLATKO ČONKAŠ / RINGIER

– Prvo dijete sam izgubila prije osam godina. Porodila sam se, sve je bilo normalno, ali su mi na kraju rekli da je dijete rođeno mrtvo. Poslije sam rodila drugog sina, pa trećeg. Kada sam rodila ovog najmlađeg, bila sam presrećna. On je bio nekako poseban, iako su ga članovi porodice mog bivšeg supruga odbacivali. Sada sam i njega izgubila. Boli me što je preminuo u najgorim mukama. Boli me što je bio zdrav i prav, a nastradao je tuđom nemarnošću – zaključuje neutješna majka i dodaje da će pokrenuti sudski postupak da djecu dodijele njoj.

Podsjetimo, Miroslava je ranije optužila muža da nije tačno da je kobnog dana njen bivši suprug otišao da pomogne starijem djetetu, već je otišao u kafanu.

– On je otišao u kladionicu i ostavio dijete samo, vidjeli su mu bicikl ispred lokala. Bio je pripit kada sam ga vidjela juče nakon tragedije. Tukao me je kada je bio pijan, a često nije ni bio kod kuće – ustvrdila je Miroslava.

Prihvati notifikacije