Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREVIŠE SMO SE FOKUSIRALI NA MASKE Ovo je ključni dio zaštite koji obavezno morate nositi

Svijet
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nošenje maski u vrijeme pandemije korona virusa je od presudnog značaja ne samo za one zdrave, već i za one koji ni ne znaju da su bolesni.

Iako iz SZO upozoravaju da platnene maske najmanje štite od zaraze korona virusom, one su ipak efikasne kada je u pitanju sprečavanje širenja klica. Ipak, ako ste zdravi i želite da se zaštitite, onda SZO naglašava da su najefikasnije N95 respiratorne maske koje sprečavaju 95 odsto ulazak štetnih čestica u disajne puteve, piše Telegraf.

Ipak, ovih dana smo se previše fokusirali na maske, a zanemarili značaj još jednog važnog dijela tijela putem koga korona virus može ući u organizam.

U pitanju su oči, pa je tako, osim za maskama, povećana i potražnja za zaštitnim naočarama koje se koriste u bolnici, ali i u građevini.

Naočare su više nego pristupačne i u većini veb-šopova u Srbiji koštaju oko 160 dinara.

Međutim, ako niste nabavili ovakve naočare koje u potpunosti prijanjaju licu, djelimično će vam pomoći i obične naočare.

Stoga, kada idete u prodavnicu ne zaboravite da pored maske, stavite i naočare za vid ili sunce i tako u potpunosti minimalizujete rizik za prenos korona virusa.

Kada dođete spolja, naočare dobro operite sapunom i vodom kako bi bile bezbjedne za nošenje u kućnim uslovima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO