Društvo

PRIČA OBOLJELOG OD KORONE “Upala je zahvatila pluća, osjećao sam olakšanje jer nije RAK"

Igor Đantar (43), privrednik iz Bačke Topole, nulti pacijent u Srbiji, prve simptome korona virusa je osjetio 27. februara, odnosno 28. februara. Kako kaže, imao je visoku temperaturu – 39,5, slabo se osjećao i nije mogao da ustane iz kreveta.

PRIČA OBOLJELOG OD KORONE “Upala je zahvatila pluća, osjećao sam olakšanje jer nije RAK"
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Drug mi je preporučio da odmah nakon vikenda, odem kod pulmologa na snimanje pluća. Ispostavilo se da imam upalu pluća. Doktorka je na snimku vidjela tamnu sjenku, mislila je da je nešto ozbiljnije od upale pluća. Prepisala mi je lijekove i rekla da dođem za pet dana – rekao je Đantar za Pink.

Kako kaže, nije se osjećao bolje i dva dana kasnije je ponovo otišao kod pulmologa.

Bio sam srećan jer nije rak

– Upala je prešla sa lijeve i na desnu stranu. Doktorka me poslala na CT i ispostavilo se da je virusna infekcija, da nije rak. Možda je to glupo reći, bio sam srećan jer nije rak.

Đantar sumnja da je korona virus dobio u Mađarskoj.

– Nedjelju dana prije toga sam bio u Budimpešti, mislim da sam se tamo zarazio. Za šest, sedam dana sam osjetio prve simptome – kaže Đantar.

Odmah se izolovao zbog djece

On je, kako navodi, dobio temperaturu i mislio je da je običan grip, pa se odmah izolovao jer ima malu djecu, koja su već tog vikenda otišla kod bake i deke.

– Svi su bili uplašeni. Kada je konstatovano da sam pozitivan na korona virus već sam bio u bolnici, bio sam jako loše, gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika, nisam mogao da odgovaram na pozive, tek na poneku poruku – rekao je Đantar.

On je rekao da je danas bio na kontroli i da mora da bude na bolovanju još mjesec dana. Đantar kaže da ove godine, kako su mu ljekari rekli, neće moći da trenira. U bolnici je proveo ukupno 24 dana.

– Prvih sedam dana kao i da nisam bio tamo. Prvih 14 dana je sporo prolazilo. Osjećao sam se dobro i mislio sam da mogu da idem kući, ali su mi rekli da je bolje da budem u bolnici i jeste tako – rekao je Đantar.